Zeeheldenbuurt

De woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer zijn toe aan een uitgebreide onderhoudsbeurt. Het project omvat het onderhoud en de renovatie van 120 huurwoningen, waar 58 woningen van particuliere eigenaren tussen staan. De woningen liggen aan de Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat.

Website

Parteon werkt in de Zeeheldenbuurt samen met Gemeente Zaanstad, de Belangenvereniging Herstel Zeeheldenbuurt en de Bewonerscommissie Bloemen/Zeeheldenbuurt. De laatste acties, nieuwsbrieven, schetsbeelden en updates vindt u op de projectwebsite.

Onderzoek

Parteon wil de kwaliteit van de huurwoningen zodanig verbeteren dat mensen hier weer minimaal 25 jaar goed en prettig kunnen wonen. In 2017 zijn daarom diverse onderzoeken uitgevoerd naar de staat van de woningen. Het doel van deze onderzoeken was om meer feiten vast te stellen en meer duidelijkheid te krijgen over de volgorde van herstel in de wijk. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de mogelijke wijzen van herstel van de funderingen. De resultaten leest u in onderstaande documenten.