Zeeheldenbuurt

De woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer zijn toe aan een uitgebreide onderhoudsbeurt. Het project omvat het onderhoud en de renovatie van 120 huurwoningen, waar 58 woningen van particuliere eigenaren tussen staan. Het project omvat de volgende straten Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat.

Resultaten onderzoek

Parteon wil de kwaliteit van de huurwoningen zodanig verbeteren dat mensen hier weer minimaal 25 jaar goed en prettig kunnen wonen. In 2017 zijn daarom diverse onderzoeken uitgevoerd naar de staat van de woningen. Uit deze onderzoeken blijkt dat de funderingen onder de woningen moeten worden hersteld. Wij plannen daarom diverse onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen aan de woningen zoals energiebesparende maatregelen.

Samen met bewoners

De huurders zijn in november 2017 ge├»nformeerd over de resultaten van de onderzoeken. De huurders vormen een werkgroep die meedenkt over de plannen. De komende periode gaat Parteon met de werkgroep aan de slag.

Particuliere eigenaren

Er zijn ook twee woningen van particuliere eigenaren onderzocht. Hieruit blijkt dat herstel van de funderingen noodzakelijk is. Waar mogelijk kunnen de eigenaren participeren in de aanpak die de corporatie voor deze woningen voor ogen heeft. Tijdens informatiebijeenkomsten zijn de eigenaren geïnformeerd over de onderzoeksresultaten en de plannen.

Onderzoeksresultaten

Parteon heeft in 2017 diverse onderzoeken uitgevoerd aan de woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer. Het doel van deze onderzoeken was om meer feiten vast te stellen en meer duidelijkheid te krijgen over de volgorde van herstel in de wijk. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de mogelijke wijzen van herstel van de funderingen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden