Tiny Food Forest

Bewoners van en rond de Triangelhof wilden een nieuwe invulling voor de groenstrook bij de flat. Het was maar een kaal grasveld met enkele bomen. Samen met het sociaal wijkteam en Parteon bedachten ze het Tiny Food Forest. In de zomer van 2023 werd het kleine voedselbos geopend! 

Idee van de bewoners 

De bewoners wilden een plek om elkaar te leren kennen en een groene levendige tuin. Kinderen en hun ouders tekenden op een plattegrond hun ideale tuin en stemden op verschillende voorstellen. Op basis hiervan werd het Tiny Food Forest ontworpen.

Klein voedselbos 

Het Tiny Food Forest is een klein voedselbos. Er groeit eetbare beplanting en het is niet alleen een fijne plek voor de omwonenden, maar ook voor vlinders, vogels en bijen. In de zomer biedt het Tiny Food Forest verkoeling en bij hevige regen vangt een wadi het water op. Dit is een geul die overtollig water opvangt en waarmee bomen worden gevoed. De bomen sproeien, is daardoor niet nodig. In het voedselbos vind je ook een kruidentuin die bewoners hebben aangelegd.

Wat groeit er in het Tiny Food Forest?

Een groen idee?

Heb jij ook een goed idee voor het openbaar groen in jouw buurt of wil je met andere vrijwilligers tuinen opknappen? Dat kan! Er zijn al verschillende bewoners die stukjes groen onderhouden of in een groep met andere vrijwilligers het gezamenlijk groen onderhouden. Wij ondersteunen hen hierbij. Stuur een e-mail naar [email protected].

Melding groenonderhoud 

Wil je een melding of aanvraag doen voor het groenonderhoud in jouw buurt? Dat kan via de formulieren op de pagina Groenonderhoud door Parteon. We werken voor de plek waar je samen woont en meedoet. Daarom ondersteunen we alle initiatieven die de buurt verbeteren. 

Triangelhof 97- 144 Zaandijk