Geen objecten gevonden

Parteon start met slimme batterij van Starke Energy

Publicatiedatum: 18-12-2020

Woningcorporatie Parteon en Starke Energy gaan samenwerken. Op het kantoorgebouw van Parteon in Wormerveer wordt binnenkort een ‘slimme’ batterij geplaatst. De batterij slaat schone stroom op – opgewekt door de 188 zonnepanelen op het dak van het kantoorgebouw van Parteon – en levert terug wanneer dat nodig is. De batterij op het hoofdkantoor van Parteon heeft een capaciteit van 150kWh en wordt onder meer gebruikt voor de lift, apparatuur en de verlichting van het kantoor.

Energietransitie: schone zonne-energie optimaal gebruikt

De innovatie is niet de batterij, maar de mogelijkheid om de energie te gebruiken wanneer die nodig is of te verhandelen wanneer er een overschot is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technologie, die gekoppeld is aan de batterij. Zo wordt de opgewekte, schone zonne-energie optimaal gebruikt, het klimaat ontzien en de investering terugverdiend.

“Wij kijken er naar uit om deze slimme innovatie toe te passen bij het verder verduurzamen van ons kantoorgebouw. Het gebruik van onze eigen opgewekte, schone zonne-energie levert aantoonbare CO2-reductie op. Met deze slimme batterij houden we nog meer zonnestroom binnen ons kantoor. En met het oog op de toekomst – de afbouw van de salderingsregeling en de dreigende congestieproblemen van het lokale elektriciteitsnetwerk – is de business case gezond en aantrekkelijk voor onze organisatie”, Jurgen de Ruiter, directeur Financiën en Bedrijfsondersteuning bij Parteon.

Bij succes opschalen

Parteon overweegt de innovatieve toepassing op te schalen bij succes. Daarvoor wil Parteon eerst de nodige ervaring opdoen, voordat een mogelijke uitrol voor een deel van haar woningen zal plaatsvinden. Ook wil Parteon er zeker van zijn dat de batterij geen extra kosten oplevert voor haar huurders. Daarover is Parteon in contact met collega-corporaties in Noord-Holland, die al samenwerken binnen de Noord-Hollandse Duurzaamheids Coalitie (NHDC). Binnen deze samenwerking wordt kennis en ervaring gedeeld.

“Starke Energy is trots om mee te werken aan het verder verduurzamen van het hoofdkantoor van Parteon. Met onze batterij en dienstverlening wordt een volgende en logische stap gezet in de energietransitie door woningcorporaties”, Rolf Bastiaanssen, directeur van Starke Energy.