Geen objecten gevonden

Zonnepanelen voor huurders Parteon

Publicatiedatum: 28-11-2019

Begin 2020 start Parteon met het plaatsen van zonnepanelen bij sociale huurwoningen in Zaandam. In de komende jaren wil de corporatie jaarlijks 200 eengezinswoningen in Zaanstad voorzien van zonnepanelen. Hierbij werkt Parteon samen met Sungevity en werkt zo stap voor stap toe naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050.

Woonlasten omlaag

Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar Parteon voor staat. De corporatie biedt huurders nu de voordelen van zonnepanelen aan. Zonnepanelen leveren schone energie én een financieel voordeel voor de huurders. Parteon bekostigt en plaatst de zonnepanelen en verzorgt het onderhoud. De huurder betaalt maandelijks een bijdrage in de servicekosten. Uitgangspunt is dat woonlasten voor huurders omlaag gaan.

Samenwerking 

Parteon neemt deel aan een groep van Noord-Hollandse corporaties die de handen ineen slaat om kennis uit te wisselen over duurzaamheid en om duurzaamheidsmaatregelen slim in te kopen. ‘Een nieuwe tijd is ontstaan waarin woningcorporaties steeds meer met elkaar samenwerken en kennis en ervaring delen. Zo hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden’, aldus Harry Platte. Een van de initiatieven van deze samenwerking is een gezamenlijke aanbesteding in zonnepanelen met Sungevity. Parteon sluit aan bij deze aanbesteding en ondertekent 28 november 2019 de overeenkomst met Sungevity. Dit wordt gevierd met een heerlijke taart. 

Verduurzamen woningbezit

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de activiteiten die Parteon onderneemt om haar woningvoorraad te verduurzamen. De corporatie rolt in Assendelft het concept Opgewekt Wonen uit, waarbij woningen gasvrij en vrijwel energieneutraal worden gemaakt. Ook sluit de corporatie aan bij de ontwikkeling van het Warmtenet, werkt aan hergebruik van materialen en het verder verduurzamen van de eigen organisatie.