Geen objecten gevonden

Prestatieafspraken Parteon, gemeente Wormerland, WormerWonen en huurders

Publicatiedatum: 27-12-2018

Voor het eerst heeft Parteon samen met WormerWonen prestatieafspraken gemaakt met de gemeente Wormerland en Huurders voor Huurders. Als aanpalende gemeente van Zaanstad is het niet vreemd dat Wormerland mogelijkheden biedt voor Parteon om haar woonambities waar te maken. Vooral als die aansluiten bij die van gemeente Wormerland.

Parteon en WormerWonen willen het aantal sociale huurwoningen in Wormerland graag uitbreiden. Zo gaat Parteon in 2019 44 energieneutrale sociale huurwoningen bouwen in de Poort van Wormer. Samen met de gemeente zijn Parteon en WormerWonen op zoek naar extra plancapaciteit voor huurwoningen in Wormerland. Het is de bedoeling dat uiterlijk 2023 de woningcorporaties 210 sociale huurwoningen opleveren. Hiervan zal Parteon er 100 realiseren.

Naast afspraken over betaalbaarheid, beschikbaarheid en verduurzaming van huurwoningen zijn er ook afspraken gemaakt over langer zelfstandig wonen in Wormerland. Parteon gaat samen met WormerWonen en de gemeente onderzoek doen naar de behoefte naar wooncomplexen waar bewoners zelfstandig wonen in combinatie met zorg en ontmoetingsruimtes.

Meer lezen over de prestatieafspraken met de gemeente Wormerland? Klik dan hier