Contact

Veelgestelde Vragen

Ik huur al jaren, krijg ik geen korting?
Parteon biedt u de mogelijkheid de woning te kopen tegen taxatiewaarde. Op de vrije markt betaalt u meestal meer dan de taxatiewaarde omdat woningen worden aangeboden met een vraagprijs; deze ligt hoger dan de taxatiewaarde. Dit levert u dus al voordeel op.


Welke kosten neemt Parteon voor rekening?
Parteon betaald de notariskosten voor het opmaken van de koopakte en de leveringsakte. Ook betaald Parteon de kosten voor de kadastrale in meting (indien nodig).


Kunnen mijn kinderen ook mijn woning kopen?
Kinderen kunnen de woning niet kopen.
 

Wat zijn kadastrale kosten?
Dit zijn de kosten die gemaakt moeten worden om uw woning in te tekenen op het kadaster. Vaak is de grond waarop uw woning staat één groot perceel grond omdat alleen Parteon eigenaar is. Op het moment dat u koper wordt van uw woning moet uw eigendom in dit stuk grond worden ingemeten door het kadaster.


Ik wil nu niet kopen, maar in de toekomst misschien wel. Kan dat?
Of uw woning in de toekomst nog steeds te koop is, kunnen wij niet garanderen. Houdt u er rekening mee dat de mogelijkheid tot koop kan vervallen.


Kan ik de woning verhuren als ik eigenaar ben geworden?
Nee, Parteon neemt een zelfbewoningsclausule voor 5 jaar op in de koopovereenkomst. U dient de woning zelf te blijven bewonen. Er wordt tevens een anti-speculatiebeding opgenomen voor 2 jaar: dit betekent dat u de woning de eerste 2 jaar niet mag verkopen.


Kan ik in aanmerking komen voor een starterslening?
Parteon verstrekt géén starterslening.


Kan ik zelf de notaris kiezen?
Nee, u kunt niet zelf kiezen voor een notaris. Parteon neemt daarom ook de notariskosten voor het opmaken van de koopakte en leveringsakte voor haar rekening.


Waarom verkoopt Parteon woningen?
Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat het bezit niet meer past bij de toekomstvisie van Parteon. Tevens is het een manier om geld mee te verdienen zodat we dit kunnen investeren in de verbetering van onze sociale huurwoningen.