Contact

Hoe kan ik aanpassingen laten doen in mijn eigen woning?

Als u langdurig lichamelijke klachten heeft als gevolg van ouderdom, een chronische ziekte of handicap, dan kan uw eigen woning u belemmeren. Met wat aanpassingen in uw woning kunt u toch op een veilige en comfortabele manier in uw eigen woning blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een (extra) trapleuning, een toiletverhoging of een douchezitje. Misschien kunt u de aanpassingen zelf verrichten of heeft u in uw omgeving hulp die u daarbij in kunt schakelen. Als u extra ondersteuning nodig heeft kunt u de gemeente benaderen voor hulp.

Via de Zaanwijzer kunt u zich hiervoor bij de gemeente aanmelden. Vervolgens wordt contact met u gezocht en wordt met u besproken of u in aanmerking komt voor een woningaanpassing en wat er mogelijk is. U kunt Parteon op de hoogte stellen zodat zij mee kan praten over de aanpassingen. Eventuele aangebrachte aanpassingen hoeft u bij verhuizen overigens niet te verwijderen.

In sommige gevallen is het verhuizen naar een aangepaste woning een betere optie. Daarvoor kunt u bij de seniorenmakelaar van Parteon terecht. Hier vindt u daar meer informatie over. 

Voor meer informatie over het aanpassen van uw woning kunt u bijvoorbeeld bij Mijn huis op maat terecht.