Contact

HOZ steun HOZ

Steun Huurdersoverleg Zaanstreek

 

Wij maken ons ernstig zorgen over de wooncrisis in Zaanstad. Gemiddeld staan woningzoekenden 11 jaar op een wachtlijst, voordat zij een betaalbare huurwoning kunnen vinden. Ons advies is: bouwen, bouwen en nog eens bouwen. De corporaties willen wel, maar de hoge eisen rond de cultuurhistorische waarde vertragen menig nieuwbouwproject.

Wij willen dat dit stopt en hebben hierbij uw steun nodig!

De stapeling van eisen rond cultuurhistorie wordt steeds groter. Dat gaat om het behoud van wat er vroeger was, in bouwstijl en in stratenpatroon. Dat speelt nu vooral in de vooroorlogse buurten, maar de kaarten voor de naoorlogse buurten zijn al in de maak. Die eisen zijn zo langzamerhand allesbepalend geworden. Het HoZ is van mening dat het in deze tijd van woningnood niet past om met extra eisen de nieuwbouw van sociale huurwoningen te vertragen.

Zet in op (ver)nieuwbouw

Als huurdersorganisatie hebben wij er bij de gemeente op aangedrongen de cultuurhistorische belemmeringen voorlopig in de ijskast te plaatsen. Zet in op (ver)nieuwbouw, vertraag geen projecten. Uiteraard met respect voor cultuur en historie, maar niet ten koste van onze toekomstige generaties. Want het kan toch niet zo zijn, dat het in Zaanstad echt zo is dat degene met een kleine portemonnee de cultuurhistorie betaalt?  

Steun ons

Wij roepen alle inwoners van de Zaanstreek op om ons hierbij te steunen. Door op onderstaande button te klikken gaat u naar een stemformulier en kunt u (anoniem) uw stem uitbrengen. Wij ontvangen uw reactie graag voor vrijdag 5 december.

Alvast heel veel dank voor uw steun!

Hartelijke groet,

Onno Elema, voorzitter HoZ