Contact

Op welke locaties biedt Parteon Wonen en Zorg?

Door heel Zaanstad zijn woningen te vinden waar in verschillende mate zorg geleverd kan worden en waar in het ontwerp van de woning rekening is gehouden met fysieke beperkingen. In Zaanstad zijn verschillende woningcorporaties actief die gezamenlijk proberen het aanbod van woningen met zorg zo goed mogelijk op peil te houden. Hieronder worden enkele complexen van Parteon beschreven.

Lambert Melisz - Westzaan (zorgwoningen)

Lambert Melisz is een complex waar u, als u wat ouder wordt, heerlijk rustig en beschut kunt wonen. Gelegen in het centrum van het pittoreske Westzaan kunt u landelijk maar toch centraal gelegen wonen ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem, Beverwijk en Alkmaar. De woningen liggen op loopafstand van de sfeervolle dorpskern met onder andere een bakker en een supermarkt. Verder bevindt zich binnen een straal van 250 meter een busstation in de richting van station Zaandam of Assendelft/Krommenie.

Het complex bestaat uit negentig ruime zelfstandige appartementen met allemaal een balkon en een geweldig uitzicht. De appartementen bieden ruimte en comfort om heerlijk te genieten. Het complex bestaat uit twee halve cirkelvormige vleugels die elk een binnentuin omsluiten. In de prachtige tuin kunt u heerlijk ontspannen. Tevens is er een vissteiger voor het complex gelegen.

Het complex heeft de beschikking over een recreatiezaal waar veel activiteiten plaatsvinden en waar u sociale contacten kunt opdoen. Vele vrijwilligers doen hun best om het iedereen in het Lambert Melisz naar de zin te maken. De huismeester zorgt dat de leefomgeving optimaal blijft. Evean biedt in dit complex zorg aan bewoners die dat nodig hebben.

Durghorstplantsoen - Krommenie (zorgwoningen)

Het Durghorstplantsoen is een complex bestaande uit 79 sociale huurwoningen, waaronder 32 zorgwoningen. Het complex is eind 2009 opgeleverd en voldoet daarmee aan alle moderne eisen en wensen. De zorgwoningen zijn gelegen in het gezellige centrum van Krommenie. Er bevinden zich verschillende winkels, een bibliotheek en aansluiting op het openbare vervoer op loopafstand van het complex.

De zorgwoningen bevinden zich zowel op de begane grond als op de eerste etage. De overige woningen zijn seniorenwoningen en kunnen geschikt gemaakt worden om zorg in te ontvangen. De woningen zijn allemaal ruim opgezet en toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ook beschikken de woningen over een terras of balkon van circa 9m². Het complex wordt voorzien van warm water middels een algemene installatie, waardoor de woningen niet afzonderlijk voorzien zijn van een cv-ketel. Verder heeft iedere woning vloerverwarming en mechanische ventilatie. De installatie is zo ontworpen dat deze gebruik maakt van warmte en koude opslag in de grond, wat bijdraagt aan een beter milieu én wat het mogelijk maakt om uw woning in de zomer te koelen.

Het atrium is een bijzonder onderdeel van het complex en verbindt alle woningen met elkaar. In dit atrium worden veel activiteiten georganiseerd. Van regelmatige koffie-uurtjes tot klaverjassen. Er is voor ieder wat wils!

  • Huisvesting in combinatie met gedeeltelijke dan wel volledige verzorging en begeleiding wordt geboden in de eigen woonsfeer;
  • Verzorging en begeleiding van bewoners in de aanleunwoningen;
  • Dagverzorgingsprojecten ten behoeve van extern wonende ouderen, ook in de wijk.