Contact

CV en waterleidingen

Radiator ontluchten

Wanneer één van de radiatoren aan de bovenkant koud aanvoelt, zit er waarschijnlijk te veel lucht in. Vaak merkt u het ook als u borrelende geluiden in het systeem hoort. U kunt dit verhelpen door de radiator te ontluchten. Hoe u de radiator ontlucht, leest u bij veelgestelde vragen onder aan deze pagina.

CV-installatie bijvullen

Wanneer de druk op de CV-ketel te laag is, moet u de installatie bijvullen met water. U kunt aan het metertje op de CV-ketel of op een radiator zien of de druk goed is. De wijzer van dit metertje moet zich tussen 1,5 en 2 atmosfeer bevinden.

Als u een Nefit Smartline ketel hebt, kunt u de druk digitaal aflezen. Open het klepje op de ketel, druk op het sleuteltje. In het scherm verschijnt een ‘P’. Het getal daarachter geeft de druk aan. Ook dit getal moet zich tussen 1,5 en 2 atmosfeer bevinden. Hoe u de de CV bijvult, leest u bij veelgestelde vragen onder aan deze pagina.

Voorkom bevriezing van waterleiding en kranen

Om bevriezing te voorkomen is het raadzaam om kranen en leidingen (denk vooral ook aan de hoofdkraan!) in onverwarmde ruimten te isoleren met leidingisolatiemateriaal. Buitenkranen moeten vóór de eerste nachtvorst wel even worden afgetapt.

Mochten de leidingen toch bevriezen dan zijn de kosten om dit te verhelpen voor rekening van de huurder.

Lekkage van de stortbak verhelpen

Als er via het overlooppijpje constant water in het toilet druppelt, betekent dit dat de vlotterarm niet voldoende omhoog komt. Maakt u eerst de vlotter en de binnenzijde schoon. Helpt dit niet, dan kunt u deze verstellen door de vlotter in de richting van de kraan te verschuiven of u kunt de arm voorzichtig een beetje verbuigen. Blijft de kraan hierna toch nog doorlopen, dan is waarschijnlijk het kraanleertje kapot.