Contact

Isolatie+

Isolatie+

Door te isoleren en te ventileren wordt het wooncomfort verhoogd en gaat het energieverbruik omlaag. In een goed geïsoleerde en geventileerde woning blijft het ’s winters langer warm. Het doel van Parteon is dat alle huurders vanaf 2050 energieneutraal kunnen wonen. De aanpassingen zijn goed voor het milieu én goed voor een lager energieverbruik. Parteon vindt het belangrijk dat de huurder er ook al direct iets van merkt. Isoleren betekent minder energiekosten. We zorgen ervoor dat de huurverhoging altijd lager is dan de totale besparing. Onder aan de streep gaat de huurder er dus op vooruit. Daarnaast vinden we het belangrijk om naar de wensen van de huurders te luisteren en hierop in te spelen.

Hoe werkt het?

Verduurzamen doen we samen. Dus huurders, aannemers en Parteon maken samen een plan. Per woning of gebouw kan dit plan er anders uitzien. We doen altijd eerst een technisch onderzoek. Dan worden de wensen en behoeften in kaart gebracht. Dit doen we samen met huurders en bewonerscommissies. Pas daarna maken we een voorstel. Bewoners kunnen hier op reageren. Als alle partijen het eens zijn, wordt er een definitief plan gemaakt. Soms voeren we een deel direct al uit en schuiven we andere werkzaamheden vooruit.

Elk plan is anders maar de volgende werkzaamheden komen vaak voor:

  • Ramen worden vervangen voor HR++ glas;
  • Mechanische ventilatie;
  • Duurzaam isoleren: spouwmuur-, dak en vloerisolatie;
  • Een nieuwe meterkast;
  • Dichtmaken van kieren;
  • Nieuwe deuren en ramen;
  • Onderhoudswerkzaamheden.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Parteon werkt met een meerjarenplanning waarbij elk jaar een aantal woningen worden aangepakt. Bewoners krijgen een brief met meer informatie als hun woning binnenkort aan de beurt is voor verduurzaming.

Nu de zolder goed geïsoleerd is, is het een aangename plek om mijn hobby miniatuurboten te maken.