Contact

Overlast van buren

Last of overlast? Houd rekening met elkaar

Bijna iedereen heeft met buren te maken. U hoort dan ook bijna altijd leefgeluiden van elkaar. Spelende kinderen, een blaffende hond, lopen op de trap, een klussende buurman of muziek. Dit zijn normale leefgeluiden. U kunt daar wel degelijk last daarvan hebben, daarom is het van belang rekening met elkaar te houden. Maar de geluiden zijn niet zo erg dat er sprake is van overlast. Parteon kan aan last of hinder niet veel doen. 

Overlast doordat u of uw buren regelmatig lawaai maken is vervelend. Veel overlast komt voort uit onbegrip. Men is zich niet altijd bewust van de last die wordt veroorzaakt. Als u overlast heeft van buren is een goed gesprek meestal de beste oplossing. Samen kunt u het probleem bespreken en proberen tot een oplossing te komen. Zo voorkomt u dat u in een heftige burenruzie terechtkomt. 

Heeft u een conflict met de buren? Probeer dit dan altijd eerst samen op te lossen. Komen jullie er samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op de wijkagent of Beter Buren inschakelen. Parteon kan woningcorporatie niet bemiddelen in burenruzies. U kunt wel contact opnemen met Parteon om advies te krijgen over de stappen die u kunt nemen.