Contact

Samen tegen vocht en schimmel

 

We vinden het belangrijk dat u goed en veilig kunt wonen. Daarom nemen wij klachten van huurders over vocht en schimmel altijd uiterst serieus. Het is een lastig probleem. Het kan een (bouw)technische oorzaak hebben, maar het kan ook liggen aan het gebruik van de woning.

Wat kunt u zelf doen om vocht- en schimmel te voorkomen?

Goed ventileren kan problemen met vocht en schimmel voorkomen. 

  • Zorg daarom voor voldoende frisse lucht via open (klep)raampjes en/of ventilatieroosters in deuren en muren. Zo kan lucht door het huis stromen. 
  • Ventileer extra. Bijvoorbeeld met een extra open raam of het ventilatiesysteem op de hoogste stand als u kookt, doucht en klust in huis. Ventileer ook extra als er veel mensen in huis zijn. 
  • Droog uw wasgoed het liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte. 

Klik hier voor meer tips.

Vocht en schimmel in uw woning melden

Ventileert u voldoende, maar heeft u toch nog last van schimmel? Meld dit dan direct bij ons. We komen zo snel mogelijk langs om te kijken of we het probleem kunnen verhelpen. Wanneer we de oorzaak niet direct kunnen vaststellen zullen we met behulp van professionele meetmiddelen proberen de oorzaak te achterhalen. Om zo de juiste oplossing te kunnen bieden.

Melden vocht en schimmel

Heeft u last van vocht en/of schimmel in uw woning? Meld dit dan via onderstaand button. Een onderhoudsmedewerker komt dan binnenkort bij u langs. Samen kijken we wat de best passende oplossing is.