Contact

Hennep kweken

Hennep kweken is verboden: u krijgt een boete en moet uw woning uit

U mag geen hennep kweken in uw woning; niet in de berging, de schuur, garage, zolder of kruipruimte. Ook mag niemand anders in uw woning hennep kweken. Ontdekt Parteon een hennepkwekerij in uw woning, dan raakt u altijd uw woning kwijt. En wij leggen u een boete op van tien keer de bruto maandhuur.

Hennepkwekerij ontdekt? Bel de politie op (0900) 88 44

Als u denkt dat er in uw buurt hennep wordt gekweekt, neemt u dan contact op met de politie via (0900) 88 44 of meld het anoniem via (0800) 70 00. Heeft u het vermoeden dat iemand hennep kweekt, maar weet u het niet zeker. Dan kunt u het anoniem bespreken met de politie of met Parteon. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op de website www.nhdrugsalert.nl

Een hennepkwekerij herkennen: afgeplakte ramen, geluid of stank

Samen met u willen wij ervoor zorgen dat uw buurt hennepvrij en veilig is en blijft. U herkent een hennepkwekerij veelal aan afgeplakte ramen en deuren, een zoemend geluid van ventilatoren of een rooster op een vreemde plek aan de gevel, stank en vocht en andere verdachte omstandigheden.

Hennep kweken is gevaarlijk

Hennep kweken kost veel stroom en water en daardoor kan er een stroomstoring, of nog erger, brand ontstaan. Kwekers brengen daardoor niet alleen zichzelf, maar ook hun buren in gevaar. Anderen zijn de dupe. Mocht er een hennepkwekerij in uw buurt zijn, dan loopt u het risico op brand, kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die hennepteelt veroorzaakt is groot. Energiebedrijven en woningcorporaties draaien op voor de kosten van lekkages, brandschade en afgetapte energie.

Drugsconvenant 

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. Het convenant is ondertekend door de 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten. Meer over het convenant lezen? Dat kan hier.