Contact

Wat is asbest en wanneer is het gevaarlijk?

Asbest was tot 1994 een veel gebruikt bouwmateriaal vanwege de duurzame en slijtvaste eigenschappen. Asbest is niet gevaarlijk zolang het vastzit in ander materiaal. Het vormt pas een risico voor de gezondheid als de asbestvezels vrij kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u boort, schuurt, zaagt of bewerkingen toepast in een woning waar asbest zit.

Toch zijn de gezondheidsrisico's meestal kleiner dan gedacht. Het is wel belangrijk dat u weet wat asbest is en waar u op moet letten. Lees daarom de folder 'Asbest in uw woning' goed door.

Hoe gaat Parteon om met asbest?

De laatste jaren is er veel gewijzigd in de wet- en regelgeving. Er zijn steeds strengere eisen voor asbestinspecties en voor het verwijderen van asbest. Parteon bouwt voort op de regelgeving, ook wat de informatie naar onze huurders betreft. 

Gaat u klussen of vloerbedekking verwijderen?

Neem voor uw eigen veiligheid contact op met Parteon (zie gegevens hierboven). Onder vloerbedekking kan namelijk asbest zitten. Zelf asbest verwijderen is gevaarlijk en zelfs verboden. Dit geldt ook voor als u gaat klussen in een woning waar u niet van op de hoogte bent of er asbest zit.