Spelregels zelf klussen

Soms wilt u wat veranderen in uw woning. Dat begrijpen wij en daarom mag u in uw huis klussen. We hebben hier spelregels voor en voor sommige klussen moet u vooraf toestemming vragen.

 • 1

  Kleine klus; overleggen hoeft niet

  Voor behangen of het ophangen van gordijnen heeft u geen toestemming nodig. Is er iets stuk in of aan uw woning, vraag dan een reparatieverzoek aan. Houd u hierbij wel rekening dat Parteon niet alle klussen doet. In een aantal gevallen moet u de reparatie zelf doen en betalen.

 • 2

  Grote klus; eerst toestemming vragen

  Voor bijvoorbeeld het uitbreken van een muur, het vernieuwen van de keuken of badkamer of andere grote aanpassingen, moet u eerst met Parteon overleggen. In veel gevallen is het namelijk zo dat u de verandering na opzegging van uw huur, kunt laten zitten. Bij vertrek krijgt u soms een vergoeding voor de aanpassing. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

  Toestemming aanvragen is heel eenvoudig, u doet dit met het online formulier. Voeg bij het formulier de situatie- of bouwtekeningen en offerte(s) toe.

 • 3

  U krijgt van ons altijd een schriftelijke reactie op uw aanvraag

  Daarin staat of de verandering is toegestaan, wat de eventuele voorwaarden zijn en of de aanpassing mag blijven zitten als u gaat verhuizen of dat wij u daarvoor een vergoeding geven.