Contact

Werken in een monumentaal pand

 

Werken bij Parteon betekent werken in een inspirerende werkomgeving. Je komt te werken in een oude chocoladefabriek. Het markante pand, gebouwd begin 20e eeuw, is omgetoverd tot een moderne werkplek. De inrichting is licht en open, door de vele hoge ramen valt er veel daglicht naar binnen.

Het gebouw heeft jaren leeg gestaan en stond zelfs op de nominatie voor de sloop, maar de cultuurhistorische waarde van het pand werd op tijd onderkend. In 2001 werd het tot rijksmonument verklaard en na een grootschalige renovatie betrok Parteon in 2003 het statige gebouw.

Het monumentale pand, bestaande uit twee delen, was oorspronkelijk de Pette-Boon chocoladefabriek met cacaotoren. De toren dateert uit 1916 en in 1919 werd de fabriek gebouwd.

Tegenwoordig werken wij op deze locatie aan betaalbaar en goed wonen voor onze huurders, maar jarenlang werkten hier medewerkers die allerlei soorten chocolade maakten. Vanwege het 100-jarig bestaan van het fabrieksgebouw hebben wij oud-medewerkers van de fabriek gevraagd hun ervaringen en herinneringen aan die tijd met ons te delen. Ook toen was het een bijzondere plek om te werken. Bekijk de video, met een mooie 'bijrol' voor ons pand.