Persbericht

Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Persberichten Zes bouwpartners voor NH Bouwstroom

Zes bouwpartners voor NH Bouwstroom

Leestijd: 2 min

 

NH Bouwstroom – een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties in Noord-Holland – heeft zes bouwpartners geselecteerd om samen op basis van concepten nieuwe woningen te bouwen. De gekozen bouwpartners zijn: Fijn Wonen, Hillen & Roosen met partner DOOR architecten, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Homes Factory, Heddes Bouw & Ontwikkeling en MOOS. Zij sluiten zich aan als bouwpartner van NH Bouwstroom. Daarmee is de snelle bouw van nieuwe, betaalbare woningen in Noord-Holland een stap dichterbij.

De woningmarkt zit muurvast. De behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot. Acht woningcorporaties in Noord-Holland (Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard, Ymere) bundelden daarom vorig jaar de krachten in NH Bouwstroom. Samen gaan ze actuele woningmarktproblemen oplossen. Door centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren, fabrieksmatig modulair en circulair te bouwen. Zonder in te leveren op kwaliteit, betaalbaarheid en uitstraling.

Selectie marktpartijen

NH Bouwstroom heeft na een intensief proces zes bouwpartners geselecteerd die mee kunnen en willen in de beoogde manier van samenwerken. Bouwpartners die een product kunnen leveren dat voldoet aan de eisen wat betreft programma, uitstraling, duurzaamheid en flexibiliteit. NH Bouwstroom en de bouwpartners trekken vanuit gedeeld belang op met gemeenten om samen locaties te vinden in Noord-Holland waar zij in de komende jaren woningen kunnen bouwen.

 

Woningnood verlichten

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We creëren een nieuwe manier van gezamenlijk werken om mooie wijken te realiseren met betaalbare woningen. Door het bundelen van onze kracht als Noord-Hollandse corporaties én de vernieuwende samenwerking met onze bouwpartners. We stellen ons transparant en nieuwsgierig op en weten zo bouwers te verleiden om op gelijkwaardige basis de bestaande praktijk uit te dagen. Samen zorgen we in de komende jaren voor het verlichten van de woningnood in Noord-Holland.”