Contact

Persbericht

Welkom Over Parteon Actueel Persberichten Winnaars ‘Huurder aan Zet’ zijn bekend!

Winnaars ‘Huurder aan Zet’ zijn bekend!

Leestijd: 3 min
Zes huurders van Parteon mogen plan uitvoeren!

In september gingen pilotproject ‘Huurder aan Zet’ van Parteon van start. Binnen dit project konden huurders van Parteon uit Krommenie plannen insturen om hun woonomgeving socialer, groener en prettiger te maken. Na een stemronde onder Parteons huurders uit Krommenie, zijn nu de zes trotse winnaars bekend!

Project ‘Huurder aan Zet’
Bewoners weten vaak het beste wat nodig is om hun leefomgeving te verbeteren. Parteon heeft daarop ingespeeld met het project ‘Huurder aan Zet!’. De woningcorporatie heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld om huurders uit Krommenie de mogelijkheid te geven zelf ingebrachte plannen te realiseren. Huurders hebben zelf ideeën uitgewerkt en ingestuurd binnen de thema’s ‘Groen & duurzaam’, ‘Voel je thuis bij Parteon’ en ‘Elkaar ontmoeten’. Parteon keek mee of de projecten haalbaar waren. Daarna konden alle huurders uit Krommenie stemmen op hun favoriete plannen.

Winnaars in het zonnetje gezet
Na het tellen van de stemmen vallen maar liefst zes huurders in de prijzen. Parteon verraste de blije winnaars dinsdag 14 december thuis met een grote cheque en bloemen. Het is een gevarieerde mix van plannen die de meeste stemmen hebben gekregen. Van kleine tot grote projecten, voor kinderen, senioren en iedereen daartussenin. Marjenne Verkleij, regisseur klant bij Parteon: “Wij willen alle winnaars van harte feliciteren! Ontzettend leuk om deze zes huurders blij te kunnen maken. Maar het is niet alleen fantastisch voor henzelf, ook alle andere huurders van Parteon en inwoners van Krommenie kunnen straks meegenieten van een prettigere woonomgeving! We zijn blij dat we daar op deze manier aan bij kunnen dragen.”

De winnende ideeën
Alle winnende plannen komen in de openbare ruimte. Een aantal van de winnende huurders gaan aan de slag met het groen in Krommenie. Zo komen er bij complexen bij de Grote Beer nieuwe pergola’s, en worden er bloembakken geplaatst en opgeknapt. In de Bomenbuurt gaan huurders fruitbomen planten. Het plantsoen aan de Burgemeester Schaapstraat wordt een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Daar wordt beplanting vernieuwd, bomen geplant om een schaduwrijke plek te creëren en picknicktafels geplaatst. Ook zijn er projecten met een sterk sociale inslag. Er komt een social sofa, een betonnen bank die door buurtbewoners wordt gedecoreerd met mozaïek. En aan de Van Allen-/Gagarinstraat gaan kinderen van 8 t/m 12 jaar onder begeleiding van een graffitikunstenaar platen spuiten die op de bergingen bij de flats worden geplaatst.

In 2022 de volgende stap
“We danken alle huurders die plannen hebben ingediend en hebben gestemd, mooi om hun betrokkenheid en enthousiasme te zien. De volgende stap is het realiseren van de winnende ideeën. Wij kunnen niet wachten!”, aldus Verkleij. De winnende plannen worden volgend jaar gerealiseerd door de huurders die ze hebben ingediend. Ook evalueert Parteon het project in 2022 en kijkt of het project ‘Huurder aan Zet!’ voort kan worden gezet voor haar huurders in andere plaatsen.

Op www.parteon.nl/huurderaanzet is meer te lezen over de zes winnende plannen.