Persbericht

Parteon renoveert 436 woningen in Poelenburg

Publicatiedatum: 15-03-2018

Parteon vierde gisteren met bewoners de oplevering van 96 gerenoveerde woningen in de Dodonaeusstraat en Poelenburg in Zaandam. Hiermee sluit de corporatie een omvangrijk renovatietraject af. In de afgelopen drie jaar heeft Parteon in de wijk Poelenburg 436 woningen gerenoveerd, de totale investering is 21 miljoen euro.

Energielabel A
Sinds april 2017 renoveert bouwbedrijf Ooijevaar in opdracht van Parteon 96 woningen in de L-flat aan de Dodonaeusstraat en Poelenburg. De flat is constructief goed, maar voldeed in diverse opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd. Er zijn tal van verbeteringen doorgevoerd en dankzij het plaatsen van dubbel glas en het isoleren van de gevel en het dak hebben alle woningen nu energielabel A. Gisteren sloot Parteon dit project samen met de bewoners af om hen te bedanken voor hun medewerking en geduld.

Geen huurverhoging
De aanpak van de wijk Poelenburg kent een lange geschiedenis. In 2009 werden al de eerste plannen gemaakt met de gemeente en corporaties. Deze plannen zijn uitgewerkt en drie jaar geleden is Parteon daadwerkelijk aan de slag gegaan. De corporatie heeft nu 436 woningen opgeknapt: in de Lobeliusstraat, Poelenburg, Linnaeusstraat, Heukelstraat, Wachterstraat en Dodonaeusstraat. Uitgangspunt was het realiseren van duurzame woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd en waar huurders weer jaren prettig kunnen wonen. Vrijwel alle woningen hebben nu energielabel A of B, de verbeteringen zijn doorgevoerd zonder een huurverhoging voor de bewoners. Besparingen op de energie merken de bewoners dus direct in de portemonnee.

Parteon blijft actief
Met de oplevering van de woningen in de Dodonaeusstraat en Poelenburg rond Parteon haar fysieke opgave in de wijk af. De corporatie blijft echter actief in Poelenburg. Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “De onderhoudswerkzaamheden zijn afgerond, maar we blijven actief in de wijk. Samen met de gemeente, bewoners en andere corporaties ondernemen we de komende jaren tal van activiteiten om van Poelenburg een prettige en veilige buurt te maken.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden