Persbericht

Parteon levert 50 sociale huurwoningen op in Zaandam

Publicatiedatum: 07-02-2018

In de Rosmolenwijk en Russische buurt in Zaandam levert woningcorporatie Parteon 50 nieuwe sociale huurwoningen op. De oude woningen zijn vanwege de slechte bouwkundige staat gesloopt. Oud-bewoners en omwonenden konden vandaag een kijkje nemen in een modelwoning in de Rosmolenwijk.

Nieuwbouw
In 2017 zijn 25 woningen in de Russische buurt en 29 woningen in het Kakesblok in de Rosmolenwijk gesloopt. De woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Parteon verving de oude woningen door nieuwbouw. In de Russische buurt zijn 23 sociale huurwoningen en in het Kakesblok 27 sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen met plaatselijke gevelverhogingen passen mooi in het huidige straatbeeld. De woningen zijn gebouwd door aannemingscombinatie Ufkes Apeldoorn / B├ębouw Midreth en zijn ontworpen door KVDK architecten uit Noordwijk.

Verhuur woningen
Alle oud-bewoners hebben elders woonruimte gevonden maar kunnen desgewenst terugkeren. Inmiddels hebben enkele oud-bewoners van de Russische buurt aangegeven dat zij hier een nieuwbouwwoning willen huren. De overige woningen worden via WoningNet verdeeld. De oud-bewoners van het Kakesblok konden vandaag een kijkje nemen in de modelwoning en kunnen vervolgens aangeven of zij wensen terug te keren. 

Rosmolenwijk
Zowel de Russische buurt als de Rosmolenwijk zijn echte Zaanse karakterwijken met een bijzondere historie, uitstekende voorzieningen en een centrale ligging. De wijken zijn van oudsher arbeiderswijken in de buurt van de industrie die vroeger aan de Zaanoever gevestigd was. De Rosmolenwijk maakt sinds 2005 een grote metamorfose door. Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en bewoners. Oude woningen worden gerenoveerd of maken plaats voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten, met behoud van de karakteristieken van de originele buurt.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden