Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws WOZ-waarde en huurprijs

WOZ-waarde en huurprijs

Leestijd: 2 min

Sinds oktober 2015 telt de WOZ-waarde mee bij de puntentelling van uw huurwoning. In het algemeen geldt: hoe meer punten, hoe hoger de maximale huurprijs. In dit bericht vertellen wij wat u kunt verwachten.

Wat is de maximale huurprijs?
De maximale huurprijs van een sociale huurwoning is de huur die maximaal gevraagd mag worden door een woningcorporatie. De netto huur die u betaalt mag dus nooit hoger zijn dan de maximale huur. De maximale huurprijs kan veranderen als de WOZ-waarde verandert. De gemeente bepaalt ieder jaar de WOZ-waarde van woningen.

WOZ-beschikking gemeente
U ontvangt begin maart de WOZ-beschikking van uw gemeente. De WOZ-waarde telt mee in de puntentelling. U heeft er dus belang bij dat de WOZ-waarde klopt. Dat is vooral belangrijk als u op dit moment al bijna de maximale huurprijs betaalt. Voor de meeste huurders geldt echter dat de huur die zij betalen onder de maximale huurprijs ligt. 

De huur die u betaalt en de maximale huurprijs van uw woning staan in de brief Huurverhoging. Deze heeft u in april van Parteon ontvangen. Mocht u de brief niet meer in uw bezit hebben en de maximale huurprijs willen weten, bel Parteon dan op nummer (075) 627 50 00.

Informatie en rekenvoorbeelden
Informatie en rekenvoorbeelden over de WOZ-waarde en de huurprijs vindt u op www.woonbond.nl

Vragen over de WOZ-waarde van uw woning
De gemeente stuurt u de WOZ-beschikking toe. Bij vragen hierover verwijzen wij u naar de gemeente Zaanstad of Wormerland