Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Woonfraudezaken: altijd grondig onderzoek en maatwerk

Woonfraudezaken: altijd grondig onderzoek en maatwerk

Leestijd: 2 min

Als Parteon vermoedt dat op een adres woonfraude speelt, onderzoeken wij dit nauwkeurig. Iedere situatie is anders en wordt ook als een unieke zaak behandeld. Ons doel met de aanpak tegen woonfraude is wel altijd hetzelfde: Om in deze krappe woningmarkt huurwoningen beschikbaar te stellen voor mensen, die volgens de officiële wegen op zoek zijn naar een woning.  

Vandaag staat in de Telegraaf het verhaal van mevrouw Brummans, voorheen woonachtig in Zaandijk. Naar aanleiding van een overlastmelding (in februari 2013) en een woonfraudemelding (maart 2013) is Parteon een onderzoek gestart en ontdekte dat er sprake was van woonfraude. Mevrouw Brummans woonde zelf niet meer in Zaandijk, terwijl die woning wel op haar naam stond, zij woonde in bij haar dochter in Gelderland. Voordat de meldingen bij Parteon bekend waren, had mevrouw Brummans al bij Parteon aangegeven dat zij van plan was te verhuizen naar Gelderland. Parteon heeft haar geïnformeerd over de woonfraude en verzocht de huur op te zeggen. Zij heeft, nadat de boete was kwijt gescholden, zelf de huur opgezegd. 

 

 

Disclaimer: Parteon spreekt nooit, uit eigen beweging, over een situatie van een individuele huurder in de media. Wanneer mensen zelf de media zoeken, gaan wij in geringe mate wel in op een individuele situatie.