Woningen Poelenburg feestelijk opgeleverd

Publicatiedatum: 06-07-2017

Woningcorporatie Parteon renoveert in totaal 436 woningen in de wijk Poelenburg in Zaandam. Vandaag werden 72 galerijwoningen in drie flats aan de Wachterstraat en Poelenburg feestelijk opgeleverd.
 
Kwaliteitsslag Poelenburg
Parteon werkt aan een kwaliteitsslag in Poelenburg. De werkzaamheden in de Wachterstraat en Poelenburg maken deel uit van een omvangrijk project waarin van 2015 tot en met 2017 totaal zes complexen worden aangepakt. De corporatie werkt hierin samen met Ooijevaar, bevlogen bouwers. Het laatste complex wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd.
 
Werkzaamheden
In mei 2016 is Parteon gestart met de werkzaamheden in en rond de drie flats uit 1964. Zowel de binnen- als buitenzijde van de woningen is aangepakt. Waar nodig zijn het toilet, de keuken, de badkamer en/of toilet vernieuwd. Verouderde cv-ketels zijn vervangen door nieuwe HR-ketels. De buitenzijde van het complex kreeg een volledige make-over. Dankzij diverse energiebesparende maatregelen kregen de woningen energielabel A.
 
Tevreden bewoners
Voor de uitvoering van de werkzaamheden had Parteon regelmatig contact met de bewonerscommissie. De corporatie heeft bewoners naar hun mening en ideeën gevraagd en heeft ook enkele wensen van bewoners kunnen invullen. Zo zijn de entrees vernieuwd en voorzien van nieuwe postkasten. In totaal gaf 72% van de bewoners aan tevreden te zijn met het resultaat met een gemiddeld cijfer van 7,4 voor het hele project. Uitschieter was het cijfer voor de werklieden, een 8,5. Voor het eindresultaat gaven de bewoners een 8,1.
 
Feesttent
Alle bewoners en naaste omwonenden waren welkom in de feesttent op de locatie. Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon bedankte de bewoners voor de prettige samenwerking in het project: ”Naast een fijne woning is het ook belangrijk dat uw woonomgeving prettig, veilig en schoon is. Dat doen wij met elkaar.” Hij vroeg vervolgens aandacht voor het project groenadaptie van de gemeente Zaanstad. De binnentuinen tussen de flats lenen zich voor een mooie groene invulling. De gemeente Zaanstad zoek hierbij samenwerking met bewoners. Zij kunnen meedenken over de plannen. De gemeente zorgt vervolgens voor de realisatie, de bewoners voor het onderhoud.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden