Woningen Heukelsstraat en Wachterstraat feestelijk opgeleverd

Publicatiedatum: 25-09-2017

Woningcorporatie Parteon vierde vandaag met de bewoners van de flats aan de Heukelsstraat en Wachterstraat de afronding van het grootscheepse onderhoud aan de 96 galerijwoningen.

Poelenburg
Parteon werkt aan een kwaliteitsslag in Poelenburg. De werkzaamheden in de Heukelsstraat en Wachterstraat maken deel uit van een omvangrijk project waarin van 2015 tot en met 2017 totaal zes complexen worden aangepakt. Vijf zijn er nu afgerond, het laatste complex wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd. In totaal zijn er dan 436 woningen gerenoveerd en duurzamer gemaakt, de investering bedraagt 21 miljoen euro.

Werkzaamheden
In 2012 presenteerde Parteon de eerste onderhoudsplannen aan de bewoners in de Heukelsstraat en Wachterstraat. Door de financiële crisis en gewijzigd overheidsbeleid kon de corporatie de werkzaamheden enkele jaren later pas weer oppakken. In 2016 zijn samen met de bewonerscommissie nieuwe plannen uitgewerkt en waar mogelijk kwam Parteon tegemoet aan de wensen van de bewoners. Zowel de binnen- als buitenzijde van de woningen zijn aangepakt. Waar nodig zijn het toilet, de keuken, de badkamer en/of toilet vernieuwd. Er was veel aandacht voor het vergroten van de veiligheid en de buitenzijde en entrees van de flats zijn opgeknapt. Dankzij diverse energiebesparende maatregelen kregen de woningen gemiddeld energielabel A.

Feestelijke afronding
Alle bewoners waren vandaag welkom in een feesttent op de locatie voor een hapje en een drankje. Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon bedankte de bewoners voor hun medewerking: ”We ronden samen een roerige tijd af. De eerste plannen die wij in 2012 presenteerden bleken na de crisis niet meer haalbaar. Voor veel bewoners was dit een tegenvaller. We zijn blij dat we er toch samen zijn uitgekomen en uw woningen aan hebben kunnen pakken. Wij gingen in uw hele huis aan de slag en stelden daarmee uw geduld af en toe behoorlijk op de proef. Wij krijgen nu terug dat bewoners tevreden zijn met het resultaat. Daar zijn wij blij mee!”

Parteon werkt momenteel nog aan de renovatie van de woningen aan de Dodonaeusstraat en Poelenburg.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden