Woningen Bloemenbuurt Wormerveer opgeleverd

Publicatiedatum: 29-06-2017

Sinds oktober 2016 is Logchies renovatie en onderhoud in opdracht van woningcorporatie Parteon aan de slag in en aan de 41 woningen in de Hyacintstraat, Tulpstraat en Dahliastraat in Wormerveer. En het resultaat mag er zijn, de nieuwe bekleding met steenstrips aan de buitenzijde, kleurige deuren en nieuwe kozijnen doen de Bloemenbuurt weer bloeien. Vandaag werden de woningen feestelijk opgeleverd.

Onderhoud en renovatie
De woningen zijn zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde aangepakt. Waar nodig kregen zij een nieuwe combiketel, keuken, badkamer en toilet. De kozijnen zijn vervangen en de woningen zijn inbraakveiliger gemaakt. De fraaie gevelafwerking en de nieuwe deuren geven de woningen een frisse uitstraling.

Energiezuinig
De woningen zijn nu zeer energiezuinig: zij gingen van energielabel F en G naar label A. Om dit te bereiken zijn onder andere de kruipruimten, muren en daken geïsoleerd, de kozijnen vervangen en is er isolatieglas geplaatst.

Eksters en vleermuizen
De Bloemenbuurt bleek ook in woonruimte te voorzien voor eksters en vleermuizen. De eksters waren zo gesteld op hun pas verworven broedplaats in een schoorsteen dat het reinigen van de daken werd uitgesteld. Ook vleermuizen wonen graag in de Bloemenbuurt. Om hen een nieuw thuis te bieden heeft Parteon speciale vleermuiskasten laten ophangen. De werkzaamheden zijn dankzij de gevleugelde bewoners enkele weken vertraagd.

Samen met bewoners
In overleg met de bewonerscommissie zijn de verbeterplannen nader vormgegeven en de werkzaamheden voorbereid. Ook konden bewoners zelf de kleur van de voordeur kiezen. Tijdens en na de oplevering van de woning werd de bewoners naar hun mening gevraagd over het verloop en het uiteindelijke resultaat van de werkzaamheden. Zij gaven Parteon en onderhoudsbedrijf Logchies gemiddeld een mooie zeven.

Met een hapje en een drankje werd vandaag in de bouwkeet aan de Tulpkade nog even nagepraat over het resultaat en werd de drukke periode voor de bewoners op feestelijke wijze afgesloten

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden