Werken bij Contact
Welkom Over Parteon Actueel Nieuws Vrijwilligerswaardering voor tuinteam Grote Beer 1/87

Vrijwilligerswaardering voor tuinteam Grote Beer 1/87

Leestijd: 2 min

Woensdag 13 juli is het tuinteam van seniorencomplex Grote Beer 1/87 in Krommenie als groep in het zonnetje gezet, nadat teamlid Siem Veltrop eind vorige maand een vrijwilligersprijs won voor zijn inzet als Zaanse vrijwilliger. Giovanni Masetti van Zaankanters voor Elkaar overhandigde de acht leden van het tuinteam een ‘blik van waardering’ met daarin voor ieder lid een pin, welke met trots gedragen mag worden!

Al meer dan 20 jaar groenadoptie

Het blik werd overhandigd aan Wim Engel, nu niet meer actief in het tuinonderhoud, maar een teamlid van het eerste uur. Meer dan 20 jaar geleden adopteerden de initiatiefnemers een stuk groen van de gemeente bij complex Grote Beer 1/87 en sindsdien wordt dit onderhouden door de vrijwilligers. Het huidige tuinteam komt iedere dinsdag samen om het groen rondom het complex te onderhouden, als het niet vaker is. Siem Veltrop: “Soms zijn we hier dagelijks te vinden.”

Vrijwilligersprijs

Siem werkte vroeger samen met gehandicapten als werkleider in groenonderhoud en heeft dus de nodige ervaring met werken in het groen. 16 jaar geleden vroeg het tuinteam hem daarom om advies over een bladblazer en zo werd hij lid van het team. Voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger in de Zaanstreek ontving Siem eind vorige maand, net als negen andere Zaanse vrijwilligers, uit handen van wethouder Rita Noordzij een vrijwilligersprijs van €500,-. Hij heeft al ideeën waar hij het geld voor wil gebruiken. “Ik heb bijvoorbeeld al jaren een idee voor bogen, gemaakt van geïmpregneerde palen en betongaas waar we bruidsluier of blauwe regen over heen kunnen laten groeien” vertelt Siem enthousiast. Voorheen had het tuinteam daar niet voldoende budget voor, maar met deze prijs en een bijdrage van Parteon kunnen ze een heel eind komen.

Waardering is groot

De waardering vanuit Zaankanters voor Elkaar voor het tuinteam is mooi. Ook Parteon is trots op de actieve en enthousiaste inzet van haar bewoners. “We zijn heel blij met deze actieve bewoners die zich volop inzetten voor een mooiere buurt en zo bijdragen aan een goede leefbaarheid”, aldus Dannis Groen, complexbeheerder bij Parteon. Ook buurtbewoners waarderen het tuinteam en hoe mooi het groen erbij staat. Niet iedereen spreekt dat even duidelijk uit, maar af en toe een compliment of bijvoorbeeld een cadeautje met Kerst laat zien dat ook de medebewoners van het tuinteam heel blij zijn met deze vrijwilligers en hun inzet voor de buurt.