Contact
Welkom Over Parteon Actueel Nieuws Vraag vóór 1 september huurtoeslag over 2021 aan

Vraag vóór 1 september huurtoeslag over 2021 aan

Leestijd: 3 min

Ongeveer 1 op de 10 huishoudens die wel recht had op huurtoeslag in 2021, heeft dit (nog) niet aangevraagd. Daarmee laten ze geld liggen. Daarom roepen we op om vóór 1 september 2022 de huurtoeslag van vorig jaar aan te vragen. Dat kan op Mijn toeslagen.

Huurtoeslag is geld dat je kunt krijgen van de overheid. Het helpt je om de huur van je woning te betalen. Niet iedereen die een woning huurt, kan dit krijgen. Je moet sowieso 18 jaar of ouder zijn en een zelfstandige woonruimte huren. Dit betekent dat je een eigen toegangsdeur moet hebben die op slot kan van twee kanten. Ook moet je een eigen keuken en een eigen wc hebben. Andere voorwaarden voor het krijgen van huurtoeslag over 2021 zijn:

 • Je huur mag niet te hoog zijn
  Jouw huurkosten en servicekosten mogen in 2021 niet hoger zijn dan € 752,33 per maand. Behalve als jij en jouw huisgenoten jonger dan 23 jaar zijn. Dan is het maximale bedrag € 442,46 per maand.
 • Je inkomen mag niet te hoog zijn
  Hoe hoog je inkomen in 2021 precies mag zijn, dat hangt van meerdere dingen af. Bijvoorbeeld hoeveel huur je betaalt, hoe oud jij en je huisgenoten zijn en hoe je huishouden is samengesteld.
 • Je vermogen mag niet te hoog zijn
  Je mag niet te veel vermogen hebben, zoals spaargeld. Wil je huurtoeslag over 2021 aanvragen? Dan kan dit alleen als je eigen vermogen op 1 januari 2021 niet meer dan €31.340,- was. Voor partners gold een maximum gezamenlijk vermogen van €62.680,-. Als je medebewoners hebt, mochten zij per persoon ook niet meer dan €31.340,- vermogen hebben.
Vraag vóór 1 september huurtoeslag over vorig jaar aan

Wil je weten of je nog huurtoeslag van vorig jaar kan krijgen? Je kan het zelf controleren op toeslagen.nl/aanvraag2021. Controleer dan ook meteen of je recht hebt op zorgtoeslag. Je kan je toeslagen over 2021 aanvragen op Mijn toeslagen. Dit kan nog tot 1 september. 

Geef veranderingen altijd door

Goed om te weten: als je huurtoeslag over vorig jaar aanvraagt, ontvang je automatisch ook toeslag in 2022. Controleer daarom ook je gegevens voor 2022. Is er iets veranderd in jouw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld omdat je nu meer verdient? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen.

Denk je dat je alleen in 2021 recht had op huurtoeslag? En niet in 2022? Zet de toeslag dan stop vanaf 31 december 2021. Zo zorg je ervoor dat je later geen toeslag hoeft terug te betalen.

Hulp nodig?

Twijfel je of je in 2021 recht had op toeslagen? Of lukt het aanvragen niet? Wij begrijpen dat je soms hulp kunt gebruiken.

 • Over hulp bij het aanvragen van toeslagen vind je hier meer informatie: toeslagen.nl/hulp.
 • In Zaanstad zijn er sociale wijkteams die je kunnen helpen bij vragen over jouw inkomen. Meer informatie vind je hier: https://swtzaanstad.nl/