Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Verandering puntensysteem huurwoning vanaf 1 oktober 2015

Verandering puntensysteem huurwoning vanaf 1 oktober 2015

Leestijd: 2 min

Per 1 oktober 2015 verandert de waardering van een sociale huurwoning. De WOZ-waarde krijgt meer invloed op de huurprijs.

Wat verandert per 1 oktober 2015?
De huur van een woning wordt bepaald door punten volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Per 1 oktober 2015 wordt het aantal punten van een woning op een andere manier berekend.
De overheid heeft besloten dat de WOZ-waarde meer invloed krijgt op de huurprijs. Er worden daarom punten opgenomen voor de WOZ-waarde. Het effect hiervan is per woning verschillend. Voor de ene woning wordt de maximale huurprijs hoger, voor de andere lager.

Voor welke woningen geldt dit? 
De verandering geldt alleen voor zelfstandige woningen. Dus niet voor bijvoorbeeld kamers, woonwagens en standplaatsen. De wijziging in het puntensysteem geldt ook niet voor vrije sector-huurwoningen.

Huurverlaging voor kleine groep huurders
Voor de meeste huurders verandert er niets per 1 oktober 2015. De nieuwe maximale huur is namelijk hoger dan de huur die zij betalen. Een klein aantal huurders gaat vanaf 1 oktober 2015 minder huur betalen. Voor hen is de maximale huur lager dan de huur die zij betalen. Deze huurders ontvangen binnenkort van Parteon schriftelijk bericht.

Meer weten?
Lees de veelgestelde vragen.

Overige informatie
Kijk op de website van de Rijksoverheid zie Puntensysteem huurwoning of bel Parteon op nummer (075) 627 50 00.