Uw nieuwe huurbedrag ontvangt u voor 1 mei

Publicatiedatum: 19-04-2021

Ieder jaar op 1 juli past Parteon de hoogte van de huur aan. De huren van alle sociale huurwoningen worden dit jaar niet verhoogd. De huren van vrije sector woningen, parkeerplaatsen, garages en bedrijfspanden passen we wel aan vanaf 1 juli. U krijgt vóór 1 mei een persoonlijke brief of mail met uw nieuwe huurbedrag.

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

De huren van alle sociale huurwoningen worden dit jaar niet verhoogd. Deze huurbevriezing geldt ook voor kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen. Ook de inkomensafhankelijke huurverhoging wordt niet doorgevoerd op 1 juli.

De servicekosten kunnen wel veranderen. U ontvangt daarom vóór 1 mei een bericht van ons. Hierin leest u wat u gaat betalen aan servicekosten. Alle informatie en veelgestelde vragen vindt u hier.

Eenmalige huurverlaging sociale huurwoningen

Huurders van een sociale huurwoning met een lager inkomen en een hoge huur kunnen een eenmalige huurverlaging krijgen. De meeste huurders die recht hebben op deze huurverlaging kregen hierover in maart bericht van Parteon.

Is uw inkomen na 2019 omlaag gegaan? En heeft u in maart geen bericht gekregen over huurverlaging? Dan moet u de huurverlaging zelf aanvragen. Bekijk met de online check of u in aanmerking komt voor huurverlaging. Zo ja, dan kunt u meteen een aanvraag doen.

Welke huren passen we wel aan per 1 juli 2021?

De huren van vrije sector woningen, parkeerplaatsen, garages en bedrijfspanden passen we wel aan vanaf 1 juli. In april ontvangt u een bericht over uw nieuwe huurprijs. Meer informatie over uw nieuwe huurbedrag? Lees hier verder.

Lagere huurverhoging voor de vrije sector

Heeft u een lager inkomen en kunt u de huur moeilijk betalen? Misschien kunt u dan een lagere huurverhoging (van 1,4%) krijgen. U moet dit zelf aanvragen.

Deel deze pagina