Tuinieren met een sociaal tintje

Publicatiedatum: 27-09-2019

De tuin onderhouden heeft veel voeten in de aarde, laat staan voor oudere bewoners. Zij beschikken vaak niet over het geld, netwerk of gezondheid om hun eigen tuintje bij te houden. Daarom stroopten vandaag een groep vrijwilligers en bewoners de mouwen op, om verschillende tuintjes aan de Kerkstraat in Wormerveer op te knappen.

‘Mijn voortuin ziet er veel gezelliger uit nu’, vertelt mevrouw Van der Velde uitgelaten. Zij is een van de bewoners wiens tuintje een opknapbeurt kreeg:

Ik ben heel blij met de vrijwilligers. Zelf loop ik met een rollator. Dus je kunt je voorstellen dat tuinieren lastig is.

Sociaal tuinieren

Samen tuintjes opknappen en onderhouden noemt Stichting Present ook wel ‘sociaal tuinieren’. Het doel is tweeledig: zorgen voor nette tuintjes én betere contacten tussen bewoners. Aan deze eerste editie in Wormerveer werkte Stichting Present nauw samen met Parteon, Zaankanters voor Elkaar en Gemeente Zaanstad. Vele handen maken immers licht werk.

Groot succes

Dankzij maar liefst 25 vrijwilligers en bewoners zijn de tuintjes aan de Kerkstraat klaar voor de winter. Daarnaast zorgde de ‘reuring’ in de straat voor leuke ontmoetingen. Parteon is van plan om, samen met de partners, het initiatief te herhalen. En zo straten te vergroenen en sociale cohesie te vergroten.

 

Deel deze pagina