Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Start opknapbeurt woningen Westzanerdijk Zaandam

Start opknapbeurt woningen Westzanerdijk Zaandam

Leestijd: 2 min

Gisteren onthulden bewoners aan de Westzanerdijk een bouwbord van Parteon en Heembouw in hun straat. Hiermee zijn officieel de uitgebreide onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan de 27 huurwoningen gestart. De woningen krijgen van dak tot vloer een opknapbeurt.

Uitgebreide werkzaamheden
De huurwoningen aan de Westzanerdijk zijn in 1931 gebouwd en voldoen in een aantal opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd. De woningen zijn onderzocht en samen met bewoners is gekozen voor uitgebreide onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Zo worden het dak hersteld, goten vernieuwd, vloeren hersteld, de buitenzijde geschilderd en waar nodig worden toilet, keuken en badkamer vervangen.

Toevoegen kwaliteit
Ook voegt Parteon extra kwaliteit aan de woningen toe. De daken en vloeren worden geïsoleerd, de wanden worden na-geïsoleerd, de woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen, isolatieglas, mechanische ventilatie en de kwaliteit van de dakkapellen wordt verbeterd. Dankzij de maatregelen gaan de woningen van energielabel G naar label A.

Met de bewoners
Bewoners zijn zorgvuldig bij het proces betrokken. Door middel van informatiebijeenkomsten, diverse werksessies en huisbezoeken is een uitvoerig beeld verkregen van hun wensen. Deze wensen zijn uitgewerkt in een onderhouds- en renovatievoorstel, inclusief een huurverhoging van € 100 per maand.  Ruim 70% van de bewoners is akkoord met het voorstel.

Start werkzaamheden
Na de onthulling van het bouwbord waren er koffie, thee en een taartje voor bewoners en betrokkenen. Er start nu een drukke periode. “Maar we houden het eindresultaat voor ogen!”, vertelt een bewoonster. Parteon en Heembouw werken intensief samen om de werkzaamheden voor de bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen. Er is overdag een vast aanspreekpunt in de straat voor vragen en opmerkingen. Ook zijn twee woningen aan de Ringweg ingericht als rustwoning. Bewoners kunnen hier overdag terecht en gebruik maken van onder andere douche, toilet, keuken en internet.

Naar verwachting zijn alle woningen in mei opgeleverd.