Start opknapbeurt voor 49 woningen Krommenie

Publicatiedatum: 29-06-2017

Met een zwierig gebaar slingert bewoonster Coba Spijkerman een champagnefles kapot tegen een proefopstelling van de hei-installatie. Het is de officiële start van de werkzaamheden aan 49 woningen in de Van Limburg Stirumstraat, Van Hogendorpstraat en Nassaukade in Krommenie. In opdracht van Parteon voert bouwbedrijf Van Braam-Minnesma uit Wormerveer samen met De Coogh funderingsherstel, onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit. Dankzij de aanpak blijven de woningen uit 1913 en 1935 bewaard.

Funderingsherstel
In 2014 werden enkele woningen vanwege de slechte staat van de funderingen onbewoonbaar verklaard. Parteon meet sindsdien via meetbouten de bewegingen van de woningen en deze bevestigden dat de woningen zakten. Het was belangrijk snel actie te ondernemen. De funderingen worden nu hersteld en bij diverse woningen tevens omhoog getild. Twee proefwoningen zijn maar liefst 40 cm hoger geplaatst om de scheefstand te corrigeren.

Onderhoud en renovatie
Ook de binnenzijde en buitenzijde van de woningen worden aangepakt. Waar nodig krijgen de woningen een nieuwe cv-ketel, een keuken, badkamer en toilet. Parteon vervangt onder andere het elektra, brengt brandwerende voorzieningen aan, herstelt voegwerk en schildert waar nodig. De woningen zijn straks energiezuiniger: zij gaan van het huidige energielabel F/G naar label B. Hiertoe worden de gevel en het dak geïsoleerd en krijgen de woningen isolerend glas.

Spannende tijd
De bewonerscommissie was nauw betrokken bij de planvorming van de werkzaamheden. Coba Spijkerman van de bewonerscommissie: “Ik woon al sinds 1979 met veel plezier in de Van Hogendorpstraat. In 1983 was ik als bewoner betrokken bij de renovatie destijds en nu heb ik mij weer ingezet om de wensen van de bewoners met Parteon te bespreken.” Aan Coba de taak om de start van de werkzaamheden officieel in te luiden. Dit doet ze met verve. Een fles champagne slingert stuk tegen de hei-installatie en applaus volgt. Vervolgens is er voor alle bewoners een hapje en drankje in de tuin van de modelwoning. Voor de bewoners breekt nu een spannende tijd aan. Zij verhuizen maximaal 15 weken naar een wisselwoningen en keren dan weer terug naar hun opgeknapte woning. Medio 2018 wordt het project opgeleverd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden