Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Start bouw 32 woningen Krommenie

Start bouw 32 woningen Krommenie

Leestijd: 2 min

Vandaag gaan de eerste palen de grond in voor de realisatie van 32 nieuwbouwwoningen aan de Eikelaan in Krommenie. In het project “Aan de Laan” realiseert Parteon 16 sociale huurwoningen en 16 koopwoningen.

Bijzondere ligging
Na een periode van voorbereiding en sloop start Parteon vandaag de bouw van 16 sociale huurwoningen en 16 koopwoningen. De woningen hebben een bijzondere ligging, met diepe tuinen aan het water of het groen. De oude huurwoningen die op deze locatie stonden zijn door Parteon vanwege de slechte bouwkundige staat gesloopt. De huurders hebben elders vervangende woonruimte gevonden.

Voorrang
De 16 koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Oud-huurders van de woningen aan de Eikelaan krijgen voorrang bij de verdeling van de huurwoningen. Zij hebben inmiddels een brief ontvangen om hun interesse te peilen. Vijf bewoner hebben aangegeven eventueel terug te willen keren naar de Eikelaan. Parteon bespreekt met hen de mogelijkheden. De overige huurwoningen worden mogelijk tussentijds ingezet als wisselwoning. Bewoners van onderhouds- en renovatieprojecten kunnen hier dan tijdelijk verblijven. Vervolgens worden de huurwoningen via WoningNet aangeboden.

Schuilplaatsen
Op het bouwterrein staan ook twee kleine privé-schuilplaatsen. In aanloop naar de Tweede Wereldoorlog zijn deze door particulieren gerealiseerd om hun gezin te beschermen bij een luchtaanval. In overleg met de gemeente Zaanstad en de Stichting Militair Erfgoed Groot Amsterdam (MEGA) is besloten deze bijzondere privé-schuilplaatsen te behouden.

Medio 2017 worden de eerste woningen opgeleverd.