Realisatie 44 Nul op de Meter-woningen in Wormer

Publicatiedatum: 04-03-2020

Vandaag ondertekenden woningcorporatie Parteon en bouwonderneming Plegt-Vos de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 44 Nul op de Meter-eengezinswoningen aan de Knollendammerstraat in Wormer. De bouw van de sociale huurwoningen gaat in het tweede kwartaal van 2020 van start. Doordat Plegt-Vos de energiezuinige woningen bouwt volgens hun gestandaardiseerde ‘Huisvanu Concept’, worden de woningen in relatief korte tijd gebouwd.

Nul op de Meter-woningen

De 44 eengezinswoningen worden Nul op de Meter. Dit houdt in dat, bij zuinig verbruik, de zonnepanelen die op deze woningen worden geplaatst net zoveel energie opleveren als dat de bewoners gebruiken.  Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting en zijn ze volledig elektrisch.

“Fijn dat we nu echt aan de slag gaan op deze locatie en straks in Wormer 44 nieuwe huurwoningen beschikbaar hebben”, aldus Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon. “De Nul op de Meter-woningen passen in onze ambitie om ons gehele woningbezit te verduurzamen. Naast het verduurzamen van bestaande woningen betekent dit ook duurzame nieuwbouw realiseren.”

Woningen komende winter gereed

In Plegt-Vos heeft Parteon de juiste partij gevonden voor het bouwen van de sociale huurwoningen. Harry Platte: “Mijn complimenten aan Plegt-Vos en de gemeente Wormerland. Vier maanden na het uitzetten van de tender is de aannemingsovereenkomst al ondertekend. We houden de snelheid erin.” De bouw gaat binnenkort van start en naar verwachting zijn de woningen in de winter van 2020-2021 al gereed voor de nieuwe bewoners. De woningen worden aangeboden via WoningNet.

 

Deel deze pagina