Parteon stut woningen het Blok in Krommenie

Publicatiedatum: 30-11-2017

Woningcorporatie Parteon heeft in de afgelopen periode uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de funderingen van de woningen aan het Blok in Krommenie. De funderingen blijken in matige tot slechte staat. Bij vijf woningen neemt de corporatie direct actie, de woningen worden gestut.

In de afgelopen periode heeft Parteon acht inspectieputten laten graven om de funderingen te onderzoeken. De resultaten wijzen uit dat de fundering van vijf woningen in zeer slechte conditie is. Na goed overleg met de constructeur heeft Parteon besloten dat deze woningen zo spoedig mogelijk gestut moeten worden. De veiligheid van de bewoners stond in deze beslissing centraal. Dit betekent dat de bewoners hun woning binnen drie maanden moeten verlaten. Zij zijn inmiddels geïnformeerd, Parteon gaat hen zo goed mogelijk bij de verhuizing begeleiden.
Ook de funderingen van de overige woningen aan het Blok zijn in matige tot slechte conditie. De huidige kwaliteit geeft geen aanleiding tot directe actie. Huurders kunnen hier voorlopig veilig wonen. Ook deze bewoners zijn over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd.

Momenteel verkent Parteon diverse toekomstscenario’s voor de woningen. Hierover zal in het eerste kwartaal van 2018 meer duidelijkheid zijn.

Deel deze pagina