Werken bij Contact
Welkom Over Parteon Actueel Nieuws Parteon start in 2018 met funderingsherstel Zeeheldenbuurt Wormerveer

Parteon start in 2018 met funderingsherstel Zeeheldenbuurt Wormerveer

Leestijd: 2 min

Parteon heeft in 2017 uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van de woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer. Deze week zijn de huurders en particuliere eigenaren geïnformeerd over de resultaten van de  onderzoeken. Volledig funderingsherstel onder de woningen is noodzakelijk. Dit herstel is niet mogelijk in bewoonde staat, huurders moeten daarom hun woning (tijdelijk) verlaten. De herstelwerkzaamheden gaan van start in 2018 en worden in fasen uitgevoerd. De werkzaamheden gaan enkele jaren duren.

Het project omvat het onderhoud en herstel van 120 huurwoningen. In de wijk staan ook 58 woningen van particuliere eigenaren. Parteon gaat met deze eigenaren in gesprek over mogelijke samenwerking tijdens het herstel.
 
Funderingen herstellen
Tijdens de onderzoeken aan de woningen in de Zeeheldenbuurt kwam onder meer naar voren dat volledig funderingsherstel noodzakelijk is. Op 2 november heeft Parteon een funderingspaal onder een leegstaande woning aan de Van Heemskerckstraat uit de grond gehaald. Deze paal bleek zes meter lang en dit is te kort voor de gewenste draagkracht. Hiermee werd bevestigd dat funderingsherstel onder de woningen nodig is. Parteon gaat niet alleen de funderingen herstellen, maar ook de kwaliteit van de huurwoningen verbeteren. De woningen worden bijvoorbeeld beter geïsoleerd. Met het herstel voldoen de woningen weer aan de huidige kwaliteitseisen.

Samen met huurders
De huurders zijn op 13 november geïnformeerd over de resultaten van de onderzoeken. Een afvaardiging van de huurders vormt een bewonerscommissie waarmee Parteon gaat samenwerken.

Particuliere eigenaren
Bij twee woningen van particuliere eigenaren is eveneens onderzoek gedaan naar de funderingen, ook hier is herstel op korte termijn noodzakelijk. Tijdens twee informatiebijeenkomsten op 14 november zijn de eigenaren geïnformeerd over de onderzoeksresultaten, de plannen van Parteon voor de huurwoningen en de mogelijkheden voor de particuliere eigenaren om hierin te participeren. Medio 2018 start Parteon met de daadwerkelijk aanpak van de woningen.

Over Parteon
Woningcorporatie Parteon is een maatschappelijke onderneming met als primaire taak verhuren, beheren en ontwikkelen van woningen voor mensen die niet zelfstandig in woonruimte kunnen voorzien. Als de grootste sociale huisvester in de Zaanstreek werken wij samen aan goed en betaalbaar wonen. Daarbij zijn de huurders onze drijfveer. Met als doel dat zij plezierig wonen in de Zaanstreek.