Parteon realiseert 88 woningen aan het Blok in Krommenie

Publicatiedatum: 13-07-2020

Aan het Blok in Krommenie realiseert Parteon 88 duurzame en comfortabele woningen. De huidige woningen worden vanwege de slechte technische staat gesloopt en maken plaats voor energiezuinige nieuwbouw.

De nieuwbouwwoningen krijgen geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. Het plan bestaat grotendeels uit Nul-Op-de-Meter-woningen of energieneutrale woningen. De drie- en vierkamerwoningen variëren in gebruiksoppervlak tussen de 78 en 87 m2 en krijgen plaatselijke gevelaccenten en dakkapellen.

Bureau KVDK Architecten heeft een eigentijds ontwerp voor de nieuwbouwwoningen gemaakt dat naadloos aansluit op de omgeving. Hiermee is rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde van de oude woningen en past de nieuwbouw binnen het beeldkwaliteitsplan dat de gemeente Zaanstad heeft opgesteld. Aannemersbedrijf Bébouw Midreth zal het plan voor Parteon gaan realiseren.

Manon van der Pol, projectmanager bij Parteon: “Dit plan is ontworpen met veel respect en oog voor de sfeer van de buurt. De woningen krijgen een herkenbare, karakteristieke stijl en vormen een eenheid met de omgeving. Tegelijk zijn ze duurzaam, energiezuinig en klaar voor de toekomst.”

Met de sloop van de huidige woningen is inmiddels van start gegaan. Parteon verwacht het tweede kwartaal van 2021 te starten met de bouw van de eerste 34 woningen. De overige 54 woningen worden in een tweede fase gebouwd.

Deel deze pagina