Contact
Welkom Over Parteon Actueel Nieuws Parteon realiseert 50 sociale huurwoningen in Zaandam

Parteon realiseert 50 sociale huurwoningen in Zaandam

Leestijd: 2 min

In de Rosmolenwijk en Russische buurt in Zaandam realiseert woningcorporatie Parteon 50
sociale huurwoningen. De huidige oude woningen worden vanwege de slechte bouwkundige staat gesloopt. De nieuwbouw past straks mooi in het straatbeeld van de Rosmolenwijk en Russische buurt.

Sloop
In de komende weken worden 25 woningen in de Russische buurt en 29 woningen in het Kakesblok gesloopt. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Omdat de woningen in een woonwijk staan, treft Parteon diverse maatregelen om de overlast te beperken. Omwonenden worden regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de werkzaamheden en Parteon plaatst trilling meters om eventuele overlast of schade goed te kunnen volgen.

Nieuwbouw
Parteon vervangt de oude woningen door nieuwbouw. In de Russische buurt komen 23 sociale huurwoningen en in het Kakesblok 27 sociale huurwoningen. Voor beide projecten geldt dat de woningen straks mooi passen in het huidige straatbeeld. Het zijn woningen van één bouwlaag met een kap. Dankzij de plaatselijke gevelverhogingen bij de tussenwoningen en de accenten in het metselwerk ontstaat in het ontwerp een aantrekkelijk gevelbeeld. De woningen worden gebouwd door aannemingscombinatie Ufkes Apeldoorn / Bébouw Midreth en zijn ontworpen door KVDK architecten uit Noordwijk. In het vierde kwartaal van 2017 worden de woningen opgeleverd.

Met de bewoners
De oud-bewoners hebben zich verenigd in bewonerscommissies en zijn vanaf het begin bij de realisatie betrokken. De commissies kon het ontwerp inzien en werden bij de uitwerking betrokken. Inmiddels hebben alle oud-bewoners elders passende woonruimte gevonden en kunnen zij desgewenst terugkeren.

Rosmolenwijk
Zowel de Russische buurt als de Rosmolenwijk zijn echte Zaanse karakterwijken met een bijzondere historie, uitstekende voorzieningen en een centrale ligging. De wijken zijn van oudsher arbeiderswijken in de buurt van de industrie die vroeger aan de Zaanoever gevestigd was. De Rosmolenwijk maakt sinds 2005 een grote metamorfose door. Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en bewoners. Oude woningen worden gerenoveerd of maken plaats voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten, met behoud van de karakteristieken van de originele buurt.