Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Parteon presenteert jaarverslag 2014

Parteon presenteert jaarverslag 2014

Leestijd: 2 min

De jaarrekening en het jaarverslag 'Op naar meer maatwerk' van Parteon zijn goedgekeurd en staan op de website.

Terug naar de kern
In 2014 ging Parteon verder terug naar de kern van wat een woningcorporatie moet doen: het voorzien in voldoende kwalitatief goede en betaalbare woningen voor mensen die daar niet volledig op eigen kracht voor kunnen zorgen.

Huurders centraal
Parteon heeft in 2014 de eerste stappen gezet in de aanscherping van de klantvisie: verschillende groepen huurders beter en passend bedienen. Door de investering in een nieuw ERP-systeem (bedrijfsinformatiesysteem) wordt dit makkelijker. Een voorbeeld hiervan is de pilot om de doorstroming van senioren te bevorderen naar een passender woning. De achtergelaten woningen (veelal eengezinswoningen) kwamen vrij voor nieuwe huurders.

Andere hoogtepunten in 2014
• aanpak van woonfraude heeft preventieve effecten
• kwaliteit van woningen in kaart door conditiemeting
• forse investeringen in de binnenpakketten en duurzame toepassingen
• start bouw nieuwe huurwoningen
• constructieve samenwerking met gemeente en collega-corporaties

Kwaliteit en betaalbaarheid
Parteon streeft ernaar om de kwaliteit van de woningen te verhogen zodat over enkele jaren al het achterstallig onderhoud is weggewerkt. De komende jaren trekt Parteon jaarlijks 2,7 miljoen euro extra uit om het energielabel gemiddeld op niveau B te brengen. De betaalbaarheid van de woningen stond in 2014 hoog op de agenda en dat blijft de komende jaren ook een belangrijk aandachtspunt.