Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Parteon in de schijnwerpers voor haar duurzaamheidsbeleid

Parteon in de schijnwerpers voor haar duurzaamheidsbeleid

Leestijd: 2 min

Parteon is door FSC Nederland in de schijnwerpers gezet voor haar duurzaamheidsbeleid. Tijdens het congres Duurzaam Gebouwd op 16 november jl. werd de selectie van 25 corporaties (WoCO25), waaronder Parteon, gepresenteerd die laten zien hoe ze stappen zetten op het gebied van duurzaam bouwen. Woningcorporatie Eigen Haard ging er met de eerste prijs vandoor.

De duurzaamheidsdoelen van Parteon richten zich op het beperken van woonlasten en het verbeteren van comfort en kwaliteit van onze woningen. Bij de WoCo25-jury scoorde Parteon hoog op de onderdelen: brede aanpak, duurzame materialen en eigen kantoor. We lichten ze even toe.

Brede aanpak

Parteon onderschrijft het streven zoals in het landelijk Energieakkoord verwoord, naar een sociale huurwoningvoorraad met gemiddeld energielabel B. Ons streven is een gemiddeld label B te halen in uiterlijk 2021.

Duurzame materialen

Parteon past waar mogelijk duurzame materialen toe. Daarnaast beperken we het gebruik van milieuonvriendelijke materialen waar dat kan. We gebruiken duurzaam geproduceerd hout. En er worden tegels voorgeschreven met hergebruik van grondstoffen uit oud tegelwerk. Ook streven we naar beperking van het gebruik van verpakkingsmaterialen op de bouw, hergebruik van sloopmaterialen en een zo breed mogelijke scheiding van afvalstoffen.

Eigen kantoor

Het terugbrengen van vijf kantoren naar één heeft een enorme energie besparing gegenereerd. De omvang van het printwerk is verminderd en er wordt FSC-papier gebruikt. Onze bedrijfsauto's zijn vervangen door auto's met minder uitstoot. En het aantal bedrijfsauto's is aanzienlijk teruggebracht. Ook gebruiken nu meer fietsen en scooters.

Lees meer over het initiatief van FSC Nederland