Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Parteon bestrijdt actief woonfraude

Parteon bestrijdt actief woonfraude

Leestijd: 2 min

Woonfraude zoals een huurwoning leeg laten staan, hennepplanten kweken of verhuren aan toeristen vormen een risico voor een veilige, schone en prettige woonomgeving. Daarnaast staan woningzoekenden langer op de wachtlijst door dit onrechtmatig gebruik van huurwoningen. Reden voor Parteon om woonfraude actief te bestrijden.  

Meld woonfraude

Vermoedt u woonfraude in uw omgeving? Meld dit dan bij Parteon. Dat kan anoniem via het Formulier melden woonfraude. Of bel Parteon op nummer (075) 627 50 00.
De Zaanse woningcorporaties, gemeente en politie werken samen om woonfraude in Zaanstad aan te pakken. Dit doen we om het wonen in de Zaanse buurten en wijken veilig en plezierig te maken en te houden. Daarbij wil Parteon betaalbare huurwoningen beschikbaar houden voor de mensen die deze daadwerkelijk nodig hebben. Woonfraude melden is dus in ieders belang.  

Zware sancties
Parteon legt zware sancties op aan frauderende huurders. Als een huurder woonfraude pleegt, raakt hij in alle gevallen zijn woning kwijt en krijgt daarnaast een hoge boete. De sancties voor woonfraude zijn vastgelegd in de algemene huurvoorwaarden van Parteon.  

Wat valt onder woonfraude?
Het is niet toegestaan als een huurder van Parteon zijn woning: 

  • leeg laten staan
  • onderverhuurt
  • gebruikt als bedrijfsruimte
  • aan toeristen verhuurt (bijvoorbeeld via Airbnb)
  • familie en vrienden laat inwonen zonder toestemming van Parteon
  • in de woning hennepplanten kweekt of andere drugs fabriceert. Ook drugshandel is verboden.

Meer over woonfraude: www.parteon.nl/woonfraude