Parteon bekroont gevels van huurwoningen Krommenie

Geplaatst op 22-02-2018 Persberichten Nieuws

Parteon renoveert momenteel negentien huurwoningen in de Prins Hendrikstraat in Krommenie en herstelt de funderingen. Dankzij deze werkzaamheden kunnen de karakteristieke panden uit 1909 straks weer jaren mee. De corporatie geeft de gevels van de woningen ook hun oude glorie terug: op de topgevels plaatst Parteon replica’s van de oorspronkelijke makelaars. Vanmiddag werd de eerste gevelmakelaar onthuld.

Funderingsherstel en renovatie
De negentien woningen behoren tot het oudste bezit van Parteon. De staat van de funderingen maakte spoedig herstel noodzakelijk. Naast funderingsherstel worden de woningen gerenoveerd en energiezuiniger gemaakt. Alle woningen hebben straks energielabel A. Eind 2017 is bouwbedrijf Ooijevaar, in opdracht van Parteon, gestart met de werkzaamheden.

Bekroning gevel
Op de gevels stonden vroeger makelaars, ofwel ijzeren ornamenten. Zij vormden de bekroning van de geveltop. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen bouwbedrijf Ooijevaar, Parteon en Tetrix techniekopleidingen in Heerhugowaard worden er nieuwe makelaars, replica’s van het origineel, op de gevels geplaatst. De makelaars zijn gemaakt in de opleidingswerkplaats van de school. De studenten, allround constructiewerkers in opleiding, hebben werktekeningen gemaakt van het origineel en de makelaars gesneden op een computergestuurde plasmasnijmachine.

De eerste twee gerenoveerde woningen zijn klaar. Woensdag 21 februari organiseerde Parteon een open huis voor de bewoners om het resultaat te komen bekijken. Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon, onthulde deze middag samen met bewoners de eerste makelaar. Ook de andere topgevels worden voorzien van een nieuwe makelaar.

Terug naar overzicht

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten