Opknapbeurt voor Zeeheldenbuurt

Geplaatst op 18-05-2017 Persberichten Nieuws

De woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer zijn toe aan een uitgebreide onderhoudsbeurt. Na een haalbaarheidsstudie in 26 woningen is woningcorporatie Parteon deze week gestart met het informeren en betrekken van bewoners bij de geplande werkzaamheden. Het project omvat het onderhoud en de renovatie van 120 huurwoningen, waar 58 woningen van particuliere eigenaren tussen staan.
 
Resultaten onderzoek
Parteon wil de kwaliteit van de huurwoningen zodanig verbeteren dat mensen hier weer minimaal 25 jaar goed en prettig kunnen wonen. De corporatie plant daarom diverse onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen aan de woningen zoals energiebesparende maatregelen. Tijdens aanvullend onderzoek naar de kwaliteit van de vloeren kwam naar voren dat er bij diverse woningen scheuren in de balken zitten. Ook dit gaat Parteon herstellen. Om een compleet onderhoudsplan op te stellen is aanvullend onderzoek in alle woningen noodzakelijk.

Samen met bewoners
Op dinsdag 16 mei zijn de huurders in groepen geïnformeerd over de resultaten van de eerste onderzoeken. De huurders vormen een werkgroep die meedenkt over de plannen. De komende periode gaat Parteon met de werkgroep aan de slag, planning is om eind 2017 met een aanpak te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Particuliere eigenaren
De woningen van de 58 particuliere eigenaren zijn niet onderzocht maar de kans is groot dat ook hier herstel van de vloeren en balken noodzakelijk is. Waar mogelijk kunnen de eigenaren participeren in de aanpak die de corporatie voor deze woningen voor ogen heeft. Tijdens informatiebijeenkomsten op woensdag 17 mei werden de eigenaren geïnformeerd over de onderzoeksresultaten en de plannen.

Planning
Parteon wil eind 2017 met een gedegen aanpak komen voor de Zeeheldenbuurt en na alle voorbereidende werkzaamheden eind 2018/begin 2019 starten met de daadwerkelijk aanpak van de woningen.

Het project De Zeeheldenbuurt omvat de volgende straten in Wormerveer: Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat.

 

 

Terug naar overzicht

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten