Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Onderhoud woningen Kerk-, Fresia- en Krokusstraat in volle gang

Onderhoud woningen Kerk-, Fresia- en Krokusstraat in volle gang

Leestijd: 2 min

In september startte Parteon met de onderhoudswerkzaamheden aan de 22 woningen aan de Kerk-, Fresia- en Krokusstraat. Het eindresultaat bij de eerste 6 woningen werd zichtbaar toen deze week de steigers aan de Kerkstraat werden verwijderd. De woningen hebben niet alleen een heel nieuw uiterlijk, ze zijn ook voorzien van nieuwe kozijnen met HR++ glas en ventilatieroosters. De buitenzijde kreeg vloer- en gevelisolatie. Waar nodig zijn badkamer, keuken en toilet vervangen.

Binnenwerkzaamheden voor de kerst afgerond
Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de woningen aan de Fresia- en Krokusstraat. De binnenwerkzaamheden aan de woningen van de Fresiastraat zijn klaar, de werkzaamheden voor de isolerende maatregelen aan de buitenkant zijn in volle gang. Aan de Krokusstraat wordt nu gelijktijdig gewerkt aan de binnen- en buitenkant van de woning. Voor de kerst zijn de binnenwerkzaamheden afgerond. De buitenzijde van het complex is in januari 2016 gereed, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Door deze ingreep voldoen de woningen aan de huidige kwaliteitseisen en wonen huurders een stuk comfortabeler.  

Bewoners betrokken
Om de bewoners goed voor te lichten over de werkzaamheden, richtte Parteon modelwoning in waar bewoners een kijkje konden nemen. Tijdens een huisbezoek zijn bewoners persoonlijk geïnformeerd over de werkzaamheden in en rondom hun woning. Vooraf zijn alle werkzaamheden afgestemd met de bewonerscommissie. Hoewel de werkzaamheden veel impact hebben, is Parteon blij dat ruim 70% van de bewoners instemde met de energiebesparende maatregelen en de bijbehorende huurverhoging.  

Energiebesparende maatregelen

Een belangrijk uitgangspunt van deze onderhoudswerkzaamheden is dat het wooncomfort verbetert en dat de woonlasten voor de bewoners (bij gelijk verbruik) lager wordt. De woningen maken een sprong van energielabel F/G naar A.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Etro Vastgoed.