Een nieuw thuis voor het echtpaar Bouwhuis

Publicatiedatum: 21-12-2020

“Eerst wil ik het zwart op wit hebben, dan pas kan ik écht blij zijn.” Mevrouw Bouwhuis (89) is er nog niet helemaal gerust op. ‘Opeens’ heeft ze het appartement toegewezen gekregen waar ze dolgraag met haar man (95) naartoe wil verhuizen. “Steeds die trap op met de wasmand wordt nu toch wel een beetje lastig.” Als een dag na de bezichtiging de schriftelijke bevestiging volgt, kan ze opgelucht ademhalen: “Wij zijn bofferds.”

Zestig (!) jaar woonden meneer en mevrouw Bouwhuis met veel plezier aan de Wilgenkade in Krommenie. Een tikkeltje melancholisch denken ze terug aan hun beginjaren daar. Een tijd waarin buurtkinderen nog samen buiten speelden en tuinen nog groen waren in plaats van grijs. Maar nu is het mooi geweest. De eengezinswoning wordt toch wel wat bewerkelijk voor het echtpaar. En elke keer die trap op naar de slaap- of badkamer begint ook enigszins gevaarlijk te worden.

Voorzieningen in de buurt

“Het gaat echt niet langer”, vertelt mevrouw Bouwhuis. “Daarom ben ik dolblij dat we nu overgaan naar een gelijkvloerse woning. Er zijn veel voorzieningen in de buurt en er is eventueel hulp beschikbaar mocht dat nodig zijn. Dat is nu nog niet het geval hoor, we kunnen alles nog zelf. Maar voor de toekomst is het wel handig.”

De woning aan het Rosariumpark staat al lang bovenaan de verlanglijst van het echtpaar. “We gaan elke dag een blokje om en dan lopen we er langs. ‘Als we daar toch eens kunnen wonen’, zeggen we dan tegen elkaar. En kijk nou eens! En het is ook nog een woning op de begane grond, iets wat ik graag wilde, want ik durf niet in een lift.” Mevrouw Bouwhuis is er vol van. Na het telefoontje met Parteon ging het snel. “We werden uitgenodigd om het huis te komen bekijken en toen zeiden ze dat de woning voor ons was als wij dit wilden. Ik kon pas geloven dat het echt zo was toen ik de bevestigingsbrief las.”

Doorstroming stimuleren

Bettina Vennik begeleidde de familie Bouwhuis vanuit Parteon bij het vinden van een passende nieuwe woning. Ook begeleidt ze het echtpaar bij de verhuizing ernaartoe. Vennik: “We zijn een aantal jaren geleden gestart met bemiddeling voor senioren. Ouderen die in een grote eengezinswoning wonen bieden we een gelijkvloers appartement. Zo bieden we een oplossing voor de senioren en stimuleren we de doorstroming.”

Senioren die willen doorstromen kunnen zichzelf aanmelden bij Parteon. Die gaat vervolgens op zoek naar een passende nieuwe woning. Vennik: “Wat we veel merken is dat mensen wel graag willen, maar er vaak een beetje tegenop zien. Dat is begrijpelijk. Wij proberen hun zorgen weg te nemen door op zoek te gaan naar een woning die aansluit bij hun wensen en ze te begeleiden. Als het moet, nemen we iemand aan de hand mee door het hele traject. En als het nodig is, zoals in het geval van de familie Bouwhuis, kan het snel gaan. Iemand die al zestig jaar klant is bij ons en echt een andere woning nodig heeft, laten we niet wachten.”

Bijzondere kerst

Voor de heer en mevrouw Bouwhuis is het de laatste kerst in hun woning aan de Wilgenkade. Een kerst die door de aanstaande verhuizing en de coronamaatregelen een bijzondere lading krijgt. Maar het vooruitzicht is goed: volgend jaar woont het echtpaar in zijn prachtige appartement aan het Rosariumpark. “Parteon gaat de douche nog aanpassen en daarna komen onze kinderen en kleinkinderen helpen met behangen van de woning en het leggen van vloerbedekking. Wat een geluksvogels zijn wij hè.”

 

Deel deze pagina