Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Noord-Hollandse corporaties introduceren NH Bouwstroom

Noord-Hollandse corporaties introduceren NH Bouwstroom

Leestijd: 2 min

De woningmarkt zit muurvast. De behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot. Acht woningcorporaties in Noord-Holland bundelen daarom de krachten in NH Bouwstroom om actuele woningmarktproblemen samen op te lossen. Door centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren, delen van woningen in de fabriek te maken en circulair te bouwen. Zonder in te leveren op kwaliteit, betaalbaarheid en uitstraling.

NH Bouwstroom wil de woningbouwopgave gezamenlijk met marktpartijen en overheid benaderen. Samen op zoek naar productie van woningen die er sneller staan, duurzaam zijn, een mooie uitstraling en beperkte onderhoudskosten hebben. Met ruimte voor houtbouw en innovatieve oplossingen. Zo zijn deze woningen van toegevoegde waarde voor de buurt en de mensen die er wonen.

Vernieuwen proces en product

De samenwerking van acht corporaties (Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard, Ymere) bundelt ervaring, kennis en capaciteit. NH Bouwstroom wil over geheel Noord-Holland de komende  5-10 jaar zo’n 750 woningen per jaar bouwen. Deze woningen worden verdeeld over drie bouwstromen. Twee bouwstromen met grondgebonden eengezinswoningen en gestapelde appartementen, en een bouwstroom met tijdelijke, flexibele woningen.

Slimmere manieren

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We zien dat het wiel van nieuwbouwwoningen ontwikkelen telkens opnieuw wordt uitgevonden waardoor woningen uiteindelijk duurder uitvallen dan nodig is. Daarom willen we, naast traditioneel ontwikkelen, ook op een slimmere manier kijken naar de wijze waarop we woningen bedenken en bouwen. Een andere manier, die sneller gaat, voorspelbaarder is, maar bovenal betaalbaar is én met kwaliteit. Voor het oog, voor de bewoner en voor de toekomst.”

Selectie marktpartijen

Om de gestelde doelen waar te maken selecteert NH Bouwstroom de juiste partners die mee kunnen en willen in deze manier van samenwerken. En die daarnaast een product kunnen leveren dat voldoet aan de eisen wat betreft programma, uitstraling en flexibiliteit. Meer informatie op de website www.nhbouwstroom.nl.