Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Nieuwe toekomst voor verzorgingshuis De Durghorst

Nieuwe toekomst voor verzorgingshuis De Durghorst

Leestijd: 2 min

KROMMENIE - Op dinsdag 26 januari is het woongebouw De Durghorst feestelijk in gebruik genomen. Het voormalig verzorgingshuis biedt sinds december 2015 onderdak aan jongeren en tijdelijke huurders.

Bijzondere bestemming

Parteon realiseerde in De Durghorst 50 eenkamerwoningen met een douche, toilet en kookvoorziening. 33 woningen zijn bestemd voor het project Kamers met Kansen (KmK). KmK is een woon-leer-werktraject van maximaal twee jaar voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Wooncoaches van het RIBW begeleiden de jongeren. 17 woningen zijn beschikbaar voor mensen die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Hiervoor werkt Parteon, als verhuurder, samen met sociale wijkteams. Camelot verzorgt het beheer.

Maatschappelijke taak

Het past bij de maatschappelijke taak van Parteon om woonruimte voor kwetsbare mensen beschikbaar te stellen. Cees van Boven, directeur Parteon: "We zijn er trots op huisvesting te kunnen bieden aan deze bijzondere groep jongeren. Samen met de professionele begeleiding van het RIBW, sociale wijkteams en Camelot bieden we hen een veilig thuis van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen. Wethouder Jeroen Olthof benadrukt: "De Durghorst is een aanwinst voor de gemeente. Er is hier duidelijk behoefte aan dit soort woningen."

Feestelijke opening

Onder grote belangstelling van omwonenden knipten de jonge bewoners Claudiu, Rami en Wesley een lint door. Vervolgens werden de bezoekers hartelijk ontvangen in hun nieuwe woningen. Wesley: "Super om een eigen plek te hebben, voor mij een hele nieuwe start. De komende twee jaren ga ik hier een mooie toekomst opbouwen."

Bekijk de film van de feestelijke bijeenkomst en maak kennis met drie jonge bewoners: Wesley, Rami en Claudiu.