Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Nieuwbouw Bloemstraat en Veeringplein fase II afgerond

Nieuwbouw Bloemstraat en Veeringplein fase II afgerond

Leestijd: 2 min

Woensdag 23 september stond Parteon met bewoners en omwonenden feestelijk stil bij de oplevering twee nieuwbouwprojecten: Bloemstraat en Veeringplein in de Rosmolenwijk in Zaandam. Om de oplevering te markeren werd een boom geplant aan de Bloemstraat door wethouder Jeroen Olthof en Cees van Boven. Daarna werd bij het Veeringplein het glas geheven op de 53 nieuwe woningen die de Rosmolenwijk rijker is. 

Project Bloemstraat ligt aan de zuidkant van Rosmolenwijk en bestaat uit 26 koopwoningen. Project Veeringplein ligt aan de noordkant en bestaat uit 27 koopwoningen.  
 
Impuls waar heel Zaandam van profiteert
Cees van Boven, directeur Parteon: "Parteon heeft een stap gezet in de aanpak van de Rosmolenwijk. De vruchten van de jarenlange inspanning en investeringen zijn nu zichtbaar. Samen met eerdere nieuwbouwprojecten zoals de Jan Bouwmeesterstraat [33 woningen waarvan 27 huurwoningen] krijgt de wijk een modernere uitstraling. En we zijn nog niet klaar, Parteon werkt op dit moment onder andere aan plannen voor de vernieuwing van het project Kakesblok". Jeroen Olthof, wethouder gemeente Zaanstad, vult aan: "Er is het afgelopen jaar hard gewerkt in de Rosmolenwijk en er is hier echt iets moois opgeleverd. De rol van corporaties wordt steeds belangrijker als het gaat om betaalbare huurwoningen. En samen, de gemeente en de corporaties, zijn we verantwoordelijk voor leefbare wijken in Zaandam. Waar bewoners met heel veel plezier in hun wijken kunnen blijven wonen. Parteon, bedankt voor het opleveren van deze hele mooie wijk!"