Komt u in aanmerking voor Huurbevriezing?

Publicatiedatum: 15-03-2020

Huurders met lagere inkomens en een te hoge huur kunnen huurbevriezing of huurverlaging aanvragen. Dat is in het Sociaal Huurakkoord van de Woonbond en Aedes afgesproken. Parteon volgt dit op zodat deze huurders huurtoeslag krijgen en de huur betaalbaar blijft.

Brief van de gemeente Zaanstad

Parteon heeft geen inkomensgegevens van huurders. Daarom vroegen wij hulp aan de gemeente Zaanstad om huurders met een laag inkomen en een hoge huur te bereiken. De gemeente stuurde een brief naar huurders die een bijstandsuitkering ontvangen of die in 2019 gebruik maakten van een minimaregeling. Wij vragen deze huurders het antwoordformulier bij de brief terug te sturen, zodat Parteon kan controleren of ze in aanmerking komen voor huurbevriezing of huurverlaging.

Geen brief over huurbevriezing ontvangen? 

Als u geen brief van de gemeente ontving, betekent dat niet automatisch dat u niet in aanmerking komt voor huurbevriezing. U hoeft nu nog niets te doen. Vanaf 1 mei kunt u huurbevriezing bij Parteon aanvragen. Dan kunt u op onze website eenvoudig een check doen of u in aanmerking komt. Huurverlaging en huurbevriezing geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning.

 

 

 

Deel deze pagina